28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

1 Mayıs 2017, Pazartesi 16:17

Sadık Azan

EVREN-İNSAN-MAYIS

Evrende ki diğer canlılar sadece yaşamlarını sürdürebilmek için, kendi araların da ve diğer canlılara karşı savaş sürdürmelerine karşın;İnsan tam tersi durumda. Daha fazla olsun,hepsi benim olsun,har şey bizim ve bizimkiler için olsun diye birbirini yok ediyor sürekli. İnsan; Evet insan adı verilen canlı,sopanın ucuna taş bağlamayı, ağaç dalının ucunu sivrilterek önceleri kendini koruma da olsa sonraları,saldırı,savaş ve ölüm aracı olarak kullanmayı öğrendikten bu yana,özellikle bütün dinlerin başlangıcı olan bizim bu tarafların kanlı coğrafyası başta Dünya'nın her yerinde kendi türünü(doğum oranı,ölüm oranından)fazla gerçekleştiği için, yok etmeye başaramadı daha.

İnsan,kendi çıkarı için bir araya gelip toplanmaya başladığından bu yana hep kurallar ve emirler koyup birileri daha rahat,daha güzel hayat yaşasın diye,birileri diğerlerini hep ezdi,hep sömürdü.

İlkel insanlardan başlayarak bütün kavimlerde,bütün İmparatorluklarda, bütün sistemlerde egemenlik hırsı ve her türlü sömürü davam etti yaşadığımız güne kadar. Topluluk olan yerde egemenler için kural, devlet olan yerde zulüm ola geldi günümüze kadar. Oysa biz insan adı verilen canlı,bütün canlılar için de en akıllısı olmamıza karşın evreni tüm canlılar için daha yaşanabilir,daha paylaşımcı,daha adil,daha özgür ve tüm canlıların karnını doyura bileceği,hiç kimsenin birbirini yok etmeye çalışmadığı(hele,hele ölenin de,öldürülenin de Allahu-Ekber diye Tekbir getirmediği) Köyler,Mahalleler,Mezralar ve Kentler oluşturabilirdik. kuşlara, balıklara,böceklere,hayvanlara,ağaçlara,dağlara,nehirlere ve insanlara yeterdi yeryüzü ve gökyüzü.

Neyse ki yeryüzü aşkın ve emeğin yüzü olacak diyen insanlarımızın hala var olması sevindirici durum.Ülkemizde günlük ortalama üç İşçinin iş kazasın da hayatını kaybettiği,İşçi ölümlerinin fıtrattan olduğu kabul gören anlayışın var olduğunu unutmazsak, işçiler alın terinin karşılığını alabilsinler ve evlerine ölmeden dönebilsinler diye.

Canavar sermayeye,vahşi kapitalist düzene karşı,emeğin ve kardeşliğin bayramı olan 1 Mayıs İşçi Bayramını tüm dünyada bütün baskı ve yasaklamalara karşın gelin hep beraber kutlayalım. Çocuklar, biz büyüklerin kusuruna bakmayın siz! Bütün mücadelemiz sizler için. Hala sözümüzün ardındayız. Motorları Maviliklere süre bilmemiz için çalışıyoruz İnanın bize.

Amerika'daki yanarak kaybettiğimiz kadın işçiler, 1977 İstanbul 1 Mayısın da yitirdiğimiz canlarımız, Soma'da kaybettiğimiz Kömür karası gözlülerimiz için İnsanın olduğu her yerde her şeyin tüm insanların rengarenk güzellikler,rengarenk gülüşler için HAYDİ 1 MAYISA. Sevgi ve saygıyla kalın