20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

1 Mayıs 2017, Pazartesi 17:02

CHP'DE KOCAOĞLU SONRASI HESAPLAR

Referandum bitti. Partiler kendi içlerinde yapacakları yeni hamlelere yoğunlaştı. Önümüzdeki sürece özellikle AKP’nin kendi içinde yapacağı sert hesaplaşmalar damga vuracak. Bunun işaret fişekleri atılmaya başladı. Peki ya CHP? CHP’de özellikle İzmir örgütünde taşların yerinden oynayacağı bir döneme doğru hızla ilerliyoruz. Aday olmayacağını açıklayan Kocaoğlu’ndan sonra kartlar yeniden karılacak. Bazı kesimler Kocaoğlu’nun tekrar aday olacağını alt perdeden mırıldansa da genel merkezin Kocaoğlu’nun ismini kalın çizgilerle çizdiğini ve yerine yeni isimler düşünmeye başladığını yakın süreçte göreceğiz. Kocaoğlu’nun gitmesi ona sonsuz biat eden ve varlıklarını ona borçlu olan bazı ilçe örgütlerinde tehlike çanlarının çalacağının işareti. Bunun ile ilgili kapalı kapılar ardında bolca kulis yapılmaya başladı bile..

TUNCAY ÖZKAN’DAN SÜRPRİZ TOPLANTI

Kocaoğlu sonrası yapılan hesaplarla ilgili örneklerden bir tanesi referandum öncesi yapılan bir toplantıda gizli..CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan referanduma sayılı günler kala İzmir’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi. Özkan İzmir birinci bölge ve ikinci bölgede bulunan ilçelerin başkanlarıyla bir araya geldi. Özkan Birinci bölge başkanlarıyla Balçova’da ikinci bölge başkanlarıyla ise Karşıyaka’da bir araya geldi. İl başkanı Asuman Ali Güven iki toplantıya da katılmadı. Birinci bölge başkanlarıyla yapılan toplantıya 11 ilçe başkanı katıldı. Birinci bölgede yer alan Torbalı, Karabağlar,Balçova ilçe başkanları toplantıya çağrıldıkları halde katılmadılar. İkinci bölge ile yapılan Toplantıya ise Kiraz, Tire, Beydağ,Bornova ve Ödemiş başkanları yine çağrıldıkları halde katılmadı.

BU TOPLANTI NEDEN ÖNEMLİ?

Toplantılara Özkan’ın daha önce Kocaoğlu ile yaşadığı polemik damga vurdu. Bilindiği üzere Kocaoğlu ve Tuncay Özkan arasında yaşanan sert polemik geçtiğimiz yıllarda İzmir siyasetine damga vurmuştu. Hatta Kocaoğlu’nun tekrar aday olmayacağım açıklamasında Genel Merkez’in bu polemikte Özkan’ın yanında durması ve Kocaoğlu’na üstü kapalı uyarı yapılmasının etkin olduğu yönünde uzun süredir değerlendirmeler yapılıyordu. Özkan’ın ilçe başkanlarıyla yaptığı bu toplantı Kocaoğlu sonrasının inşasının başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Toplantılara katılmayan Torbalı,Balçova,Karabağlar ilçe başkanları Kocaoğlu’ya yakınlıkları ile biliniyorlar. Toplantılarda bu başkanların olmaması bu yakınlığa bağlandı. KOCAOĞLU’NA BİAT EDENLERİN ŞANSI YOK Önümüzdeki süreçte İzmir CHP’de Tuncay Özkan en aktif aktörlerden birisi olacak. Bu toplantı aslında bunun göstergesi. Özkan’ın Kocaoğlu’nun ardından çok köklü değişikliklerin yapılmasında en önemli belirleyici olacağı da siyasi kulislerde dillendiriliyor..Özkan’ın belirleyiciliği ile özellikle Kocaoğlu’na sonsuz biat eden Torbalı, Balçova, Karabağlar ilçe başkanlarına Kocaoğlu sonrası fazla ömür biçilmiyor..Bunu yakın zamanda göreceğiz.Bu konularda değerlendirmelerimiz devam edecek.

ADD CHP’YE NE KADAR UZAK?

Cumartesi günü kapalı Pazar yerinde ADD’nin çok güzel bir organizasyonu vardı. Deyim yerindeyse ilk meclis yemeği eşliğinde mükemmel bir kutlama yaptılar. Gösteriler devam ederken benim gözlerim CHP’den pek çok ismi aradı. Açıkcası ADD’nin böyle bir kutlamasına CHP yönetimin kayıtsız kalması ve yok farz etmesi kabul edilir bir şey değil. Yönetimden hiç kimse yoktu. En azından başarılı kadın Kolları Başkanı Fetiye Hanımı aradı gözlerim. Kadın Kollarından birkaç arkadaş gördüm ama Fetiye Hanımı göremedim. Gençlik kolları desen onlarda sırra kadem basmış bulana aşk olsun. Şunu açık belirteyim. Artık kişisel hırslar ve kinler üstünden yürümek ve ötekileştirmelerle, senin adamın benim adamım mantığıyla nüfusu 180 bine dayanmış Torbalı ovasında siyaset yapılmaz. Bunun en büyük zararını parti yönetimi görür. Yol yakınken umarım bu tür yanlışlardan dönülür.

Yazarın Diğer Yazıları