29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

15 Mart 2017, Çarşamba 18:20

Mehmet Vurur

BAŞKAN KENDİSİNE RAKİP Mİ ARIYOR?

Evet sevgili Torbalılar hepinize hayırlı günler hayırlı işler dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Bildiğiniz üzere her ayın ilk haftasında rutin olarak yapmış olduğumuz meclis toplantısının Mart ayı toplantısını 07.03.2017 tarihinde salı günü yaptık. Meclis toplantısı gayet sakin esprili ve ılımlı bir ortamda gerçekleştirildi. Fakat benim dikkatimi çeken şu oldu : Sayın Belediye Başkanımız kibar ve nazik bir üslupla, CHP belediye meclis üyesi Sıla İlgi Akkaş kardeşimizi Büyükşehir meclis toplantısında başkan vekilliği yaptığı için tebrik etti. Bizlerde aynı şekilde Sıla kardeşimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz . Evet, buraya kadar her şey çok normal. Fakat Sayın Başkanımız Sıla kardeşimiz için şunları söyledi ‘’ Sıla hanım bak, o koltuk çok uğurlu bir koltuk, bende geçen dönem o koltukta meclis başkan vekilliği yaptım.’’ Bu dönem belediye başkanlığı nasip oldu dercesine Sıla Hanıma tekrar ederek koltuk uğurlu bir koltuk yani bu dönem sen oturdun, bir sonraki dönem sende belediye başkanlığına aday gösterilebilirsin ya da Belediye Başkanı olursun dercesine ifadeler kullandı.

Ben şahsen kendime şunu sordum. 

1- Acaba Sayın Belediye Başkanımız kendine şimdiden rakip mi arıyor ?

2- Yoksa bu uğurlu koltuk Sıla kardeşimize de etki edip belediye başkanlığına o mu oturur diye düşünmüş olmalı ki üst üste hayırlısı olsun, o koltuk hayırlı bir koltuktur temennisinde bulundular. Pardon burada şu cümleyi yanlış kullandım. Başkan Bey hayırlı cümlesini değil de, uğurlu kelimesini kullandı ve hayır kelimesini kullanmamak için o kadar bir enerji sarf etti ki, yanlışlıkla bile hayır kelimesini kullanmadı.

Evet toparlayacak olursak, öncelikle Sıla kardeşimiz en iyi, en güzel yerlere layıktır. Kendilerini sever ve saygı duyarım. Kendisi bir kardeşimizdir. Ben sadece Başkan Beyin konuşmaları beni etkilediği için Sayın Başkan bir rakip arayışına girdi ve şimdiden ya da bir sonraki döneme ümidini yitirdiği için mi böyle konuştu diye düşündüm.

Hepinize saygı ve selamlarımı sunar, kapanışa geçmeden öncede şunu söylemek isterim. Sayın Dışişleri Bakanımıza ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan saygısızlığı şiddet ve nefretle kınıyor, Almanya ve Hollanda’ya misliyle iade ediyorum. Bu saygısızlığı her ne kadar muhalefette olsak da, dış güçlere karşı tek yumruk ve tek ses olmalıyız der, hepinizi Allah’a emanet ederim.