23 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Politika

21 Mart 2017, Salı 14:26

ZİRAAT ODASI TOPLANTI DÜZENLEDİ ATİLLA KAYA EVET İSTEDİ

Torbalı Ziraat Odası evet propagandası amacıyla Belediye Kültür Merkezinde Toplantı düzenledi. Anayasa değişikliğini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, diktatörlük benzetmelerine tepki gösterdi.

Torbalı Ziraat Odası evet propagandası amacıyla Belediye Kültür Merkezinde Toplantı düzenledi. Anayasa değişikliğini anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, diktatörlük benzetmelerine tepki gösterdi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın konuşmacı olduğu, Torbalı Ziraat Odası'nın Kültür Merkezi'nde düzenlediği konferansa AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve Torbalı Şoförler Odası Başkanı İsmail Akman ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

ATATÜRK VE İNÖNÜ'YÜ ÖRNEK VERDİ

Torbalılara, yeni anayasayı ve değişecek olan 18 maddeyi anlatan Kaya, mevcut sistemin aksaklığa neden olduğunu öne sürerek Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü arasında yaşanan anlaşmazlıkları örnek verdi. Kaya, "Bizim yönetim sistemimiz, baba ile oğlu hatta iki milli mücadele kahramanını bile birbirine düşürmüş sistemdir. 1937 yılında Atatürk ve İnönü'nün ufak bir tartışması sebebiyle İsmet İnönü başbakanlıktan düşmüş ve Atatürk rahmetli olduğunda küs kalmışlardır. Biz yönetimdeki çift başlılığı tek başlılığa getiriyoruz. Diktatörlük benzetmesine bakıldığında dünyada yüzde 50 artı 1 oyla seçilmiş bir diktatör yoktur. Zaten millet seviyor ki bu oyu vermiş. Ayrıca bakıldığında diktatörlerin süresi belli değil. Biz yeni sistemle süre sınırı getirdik 5 artı 5 yılla" dedi.