19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Kültür/Sanat

17 Mayıs 2017, Çarşamba 08:52

ZEYTİNCİNİN ÇİLESİ CANNES FİLM FESTİVALİNDE

Film dünyasının en önemli festivallerinden sayılan Cannes'da kısa metrajlı filmler bölümünde Torbalı’da da yüksek miktarda olan Zeytin üreticilerinin yaşam mücadelesini konu alan Selçuk Uyan'ın yönettiği "Eleia" isimli filmde uluslararası sinemaseverlerin eleştirisine sunulacak.

Film dünyasının en önemli festivallerinden sayılan Cannes'da kısa metrajlı filmler bölümünde Torbalı’da da yüksek miktarda olan Zeytin üreticilerinin yaşam mücadelesini konu alan Selçuk Uyan'ın yönettiği "Eleia" isimli filmde uluslararası sinemaseverlerin eleştirisine sunulacak. Festival bugün başlayacak. Filmin yapımcı şirketi Mustang Film Productions'ın Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Avrupa temsilcisi Bülent Taş, Cannes Film Festivalini bir çıkış noktası olarak gördüklerini belirterek, Selçuk Uyan ile beraber gidecekleri Cannes'de bu yönde temaslarda bulunacaklarını açıkladı.

İZMİR’İN ZEYTİNLİKLERİNDE ÇEKİLDİ

Hamburg'da tiyatroculuğu ve mizah yazarlığıyla tanınan Taş, "Mizah dergiciliği ve tiyatrodan sonra sinema ile de tanışmak heyecanlı. Son dönemlerde Aykırı İşler Tiyatrosu ile çok önemli oyunlar oynadık. Şimdi Mustang Film Productions ile sinemaya adım attık. Yönetmen arkadaşım Selçuk Uyan'la birlikte bu yolculuğa başladık. Eleia filmi ile Cannes'a katılıyoruz. Eleia eski Yunancada zeytin anlamına gelmektedir. Zeytin sadece Yunan tarihinde değil, tüm dünya tarihinde, mitolojide ve de semavi dinlerde bile çok önemli bir yere sahiptir. Mesela mitolojide Zeus tanrısı tüm çocuklarına bir ağaç ismi verirken, en sevdiği kızına zeytin adını veriyor. Ya da Nuh'un toprak parçası bulmak için yolladığı kuş geri dönerken ağzında bir zeytin dalı tutuyor. Bunun için zeytin güzelliği,yaşamı ve barışı simgelemektedir" dedi. Taş, filmin sonbahara düzenlenecek Hamburg Film Festivaline de katılması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek, ayrıca sinema ve televizyon gösterimi içinde görüşmeler halinde olduklarını kaydetti.