20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Ekim 2017, Perşembe 17:08

ZAHİRE PAZARI ESNAFINDAN BELEDİYEYE TEPKİ : BİZE BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN DİYORLAR

Torbalı Belediyesi, sosyal market yapma gerekçesi ile zahire pazarını yıkarak pazar esnafını ilçe garajı önündeki boş alana göndermişti. Torbalı Belediyesi bu kez oradan da çıkın dedi.

Torbalı Belediyesi, sosyal market yapma gerekçesi ile zahire pazarını yıkarak pazar esnafını ilçe garajı önündeki boş alana göndermişti. Torbalı Belediyesi bu kez oradan da çıkın dedi. Halk yeni yeri öğrenemediği için kazançları oldukça düşen zahire pazarı esnafı bu kez daha da kötü bir yere Çaybaşı’nda fabrikaların arkasında bulunan ıssız bir yere gönderilmek istendi. Mart ayına kadar süre tanınan esnaf kara kara düşünmeye başladı. Çaybaşı’ya gitmek istemeyen esnafa, çarşıdan dükkan tutun denildi. Ancak kazancı kısıtlı olan zahire pazarı esnafının yüksek kiralar ödeme şansı bulunmuyor.

ZAHİRE PAZARI YOK EDİLMEK İSTENİYOR

Zahire pazarı esnafı gazetemize demeç vererek zor durumda olduklarını anlattı. Zahire pazarının yok edilmek istendiğini ifade eden esnaf, belediye yönetiminden vicdanlı bir karar bekliyor. Esnafın hislerine tercüman olan Mehmet Ali Gözen, “Önce zahire pazarını yıkıp bizi buraya gönderdiler. Halk yeni yere alışamadığı için kazancımız düştü. Şimdi de Çaybaşı’nın en ıssız yerine gidin diyorlar. Orada siftah bile yapamadan dükkan kapatırız. Müşterilerimiz oraya gelemez. Çarşıda yüksek kiralar verme şansımız yok. Bunu açıkladık ama başınızın çaresine bakın şeklinde bir tutumla karşılaştık. Tüm ilçelerde zahire pazarları ve ama Torbalı’da yok edilmek isteniyor” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR