19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

10 Haziran 2017, Cumartesi 08:18

YÜZLERCE ARI KOVANI YANMAKTAN KURTARILDI

Torbalı’da bu sezon ki ilk orman yangını dün çıktı. Makilik alanda çıkan yangın büyük tehlike yarattı. Alevlerin arı kovanlarına ve ağaçlık alana ulaşması son anda engellendi.

Torbalı’da bu sezon ki ilk orman yangını dün çıktı. Makilik alanda çıkan yangın büyük tehlike yarattı. Alevlerin arı kovanlarına ve ağaçlık alana ulaşması son anda engellendi. Makilik yangını, 5 yangın söndürme arasözünün müdahalesi ile ancak söndürebildi. Olay dün Torbalı – Bayındır Karayolu üzerinde, Arslanlar’ın karşısında bulunan makilik alanda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın sebebiyle makilik alan bir anda alevlere telim oldu. Torbalı Orman İşletme Şefliği’nin hızlı müdahalesiyle yangının ormana sıçraması önlendi.

FACİA ÖNLENDİ

Torbalı – Bayındır Karayolu üzerinde, Arslanlar’ın karşısında bulunan makilik alanda meydana gelen yangın, panik yarattı. Makilik alanda çıkan yangın bir yandan ormana doğru ilerlerken, bir yandan da makilik alanda bulunan arı kovanlarına doğru ile ilerliyordu. Torbalı Orman İşletme Şefliği personelinin üstün çabası ile yüzlerce arı kovanı yanarak telef olmaktan kurtarıldı. HASAN DEMİR