29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Haziran 2017, Çarşamba 08:56

YURTDIŞINDAN DAMIZLIK 180 BÜYÜKBAŞ SEÇTİ

Gerek Türkiye’deki et fiyatlarının düşürülmesi gerekse Türkiye’deki büyükbaş hayvan neslinin devamı için damızlık hayvan ithal edilmesi için yurtdışı görevlerinde bulunarak ülkemize büyük hizmetler sunan Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, önemli bir görevi daha tamamlayarak ilçeye döndü.

Gerek Türkiye’deki et fiyatlarının düşürülmesi gerekse Türkiye’deki büyükbaş hayvan neslinin devamı için damızlık hayvan ithal edilmesi için yurtdışı görevlerinde bulunarak ülkemize büyük hizmetler sunan Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, önemli bir görevi daha tamamlayarak ilçeye döndü. Karakaya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta damızlık hayvan seçmek üzere Avusturya ve Slovakya’ya gönderildi. Bir haftalık görevini tamamlayan Karakaya Türkiye’nin ihtiyacı olan damızlık büyükbaş hayvanları seçerek ilçemize döndü.

2 ÜLKE 10 ŞEHİR 20 ÇİFTLİK GEZDİ

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Karakaya, daha önce bakanlık tarafından gönderildiği Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde onlarca farklı şehirden binlerce büyükbaş hayvan seçerek Türkiye’ye getirtilmesinde görev almıştı ve Türkiye’de et fiyatlarının düşürülmesine katkı sağlamıştı. Karakaya bu kez damızlık olarak kullanılmak üzere 180 büyükbaş hayvan seçmek için Slovakya ve Avusturya’ya gönderildi. Karakaya, görevini başarıyla tamamladı.

YERLİ HAYVANLARIN NESLİ TÜKENİYOR

Türkiye’de et fiyatlarının yüksek, süt fiyatlarının ise düşük olması, ne yazık ki üreticileri ineklerini kesmeye sevk ediyor. Bu durum, hem et fiyatlarının daha da yükselmesine hem de büyükbaş hayvan sayısının hızla azalmasına neden oluyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu durumu önlemek için yurt dışından canlı hayvan getirtilerek çiftliklere satılmasına aracı oluyor. Bakanlık tarafından yurt dışına gönderilen uzman personel ise en uygun ve sağlıklı hayvanların seçilmesini sağlıyor. HASAN DEMİR