19 Mart 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Temmuz 2019, Cumartesi 11:48

YUNAN KARARGAHINA TÜRK BAYRAĞI DİKEN TORBALILI KAHRAMAN

Kıbrıs barış harekatında kahramanca savaşıp, Ulubat’lı Hasan gibi Yunan karargahına ilk Türk bayrağını diken Kıbrıs Gazisi Abdullah Akatlı muhabirimiz ile Kıbrıs hakkındaki fikirlerini değerlendirdi.

Kıbrıs’ta barış için kahramanca savaşan ve savaşta ele geçirdiği Yunanistan bayrağını yıllarca Torbalı’da sakladıktan sonra Kıbrıs’a teslim eden Abdullah Akat ile Kıbrıs sorununu değerlendirdik. Adalar sorunu ve barışı değerlendirdiğimiz Torbalılı Kıbrıs gazisi, fikirlerini aktardı. Kıbrıs’ta barış için savaştığını ifade eden Gazi Abdullah Akat, adadaki barışın kalıcı olması için Türk askerinin mutlaka adada kalması gerektiğini ifade etti.

ATATÜRK BAYRAĞA SAYGISIZLIK YAPMAMIŞTI BENDE YAPMADIM

Şanlı Türk Ordusu Kıbrıs’a ezilen Kıbrıs Türk’lerini korumak ve adada barışı sağlamak için gitti. Bende o ordunun bir neferi olarak savaştım. Bizi uçakla götürüp, adaya paraşütle indirdiler. O andan itibaren, zulmü bitirip barışı sağlamak için savaştım. Çatışmalar sırasında bir Yunan karargahını ele geçirdik. Gönderdeki Yunan bayrağını indirip Türk bayrağını göndere çektim. Ancak Yunan bayrağına saygısızlık yapmadım. Çünkü Atatürk, İzmir’i geri aldığında bayrağa zarar vermemişti. O günün hatırası olarak bayrağı yanımda Torbalı’ya getirdim, şerefle sakladıktan sonra ise Kıbrıs’a geri götürerek teslim ettim. Hayatımın geri kalanında dileğim, Kıbrıs’ta Türkler içinde Rumlar içinde barış ortamı olmasıdır” dedi.

KIBRIS'TA TÜRK ASKERİ KESİNLİKLE KALMALI

Gündemi değerlendiren Gazi Akat, “Aradan geçen bunca yıla ve sağlanan barışa rağmen televizyonlarda sürekli olarak Kıbrıs sorunu ifadesi kullanılıyor. Öncelikle şunu söylemeliyim ki barışın kalıcı olması için ordumuzun adadaki varlığı önemlidir. Ancak bir savaş ortamı hayal dahi edilemez. Bayrağı teslim etmeye gittiğimde gördüm ki Rumlar Türk tarafına, Türkler de Rum tarafına rahatça geçebiliyor. Oradaki halk barış içinde ve bu durumdan memnun. Adadaki barış, devletlerin güç savaşına kurban edilmemeli” şeklinde konuştu. HASAN DEMİR