25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Mart 2017, Perşembe 08:36

YÜKSEK GERİLİMİN ALTINDA YAŞIYORLAR

Haluk Alpsu Bulvarı'ndan geçen yüksek gerilim hattı, bazı apartmanların çok yakınından geçiyor. Apartmanların balkonları ile arsında sadece birkaç metre olan yüksek gerilim hattı, vatandaşlar için son derece tehlike oluşturuyor.

Haluk Alpsu Bulvarı'ndan geçen yüksek gerilim hattı, bazı apartmanların çok yakınından geçiyor. Apartmanların balkonları ile arsında sadece birkaç metre olan yüksek gerilim hattı, vatandaşlar için son derece tehlike oluşturuyor. Oluşturduğu manyetik alan nedeniyle tehdit içeren yüksek gerilim hattı, binalardan üzerine eşya düşebilmesi yada kabloların koparak balkonun üzerine düşebilmesi risklerini taşıyor. Olası bir aksilik ile yüksek gerilim hattının çevreye zarar vermesi, büyük bir faciaya yol açabilir. Yüksek gerilim hattının yeraltına alınması gerekiyor. Ancak yüksek gerilim hattının yeraltına alınmaması nedeniyle Haluk Alpsu Bulvarı üzerindeki binalarda yaşayan vatandaşlar, yıllardır bu tehlike ile birlikte yaşıyor.

ÜÇ YIL ÖNCE YERALTINA ALINACAK DENİLMİŞTİ

Yüksek gerilim hattı çevresinde yaşayan Rıfat Dirik isimli vatandaş, büyük bir korku ile yaşadıklarını söyledi. Üç yıl önce ilgili elektrik şirket tarafından yüksek gerilim hattının yeraltına alınacağının söylendiğini ifade eden Rıfat Dirik, aradan geçen 3 yıla rağmen bunun gerçekleşmediğini söyledi. Tüm komşularının bu durumdan rahatsız olduğunu vurgulayan Dirik, yüksek gerilim hattının yeraltına alınması için gerekirse imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.

FACİYA NEDEN OLABİLİR

Yüksek gerilim hattının büyük tehdit içerdiğini ifade eden Rıfat Dirik," Bu yüksek gerilim hattı nedeniyle korku yaşıyoruz. Göründüğü üzere yüksek gerilim hattı binaların çok yakınından geçiyor. Balkonların sadece birkaç metre ötesinde. Allah korusun bu kablolar düşerse hepimiz büyük zarar görürüz. Bu yüksek gerilim hattının yeraltına alınmasını istiyoruz" dedi. HASAN DEMİR