25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

12 Haziran 2017, Pazartesi 08:46

YÖRÜKLER İFTARDA BULUŞTU

Ahmetli’de Yörükler bu kez iftar için buluştu. Hafta sonu düzenlenen iftar yemeğine milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ahmetli’de Yörükler bu kez iftar için buluştu. Hafta sonu düzenlenen iftar yemeğine milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği tarafından verilen iftar yemeğinde 750 kişi aynı anda oruç açarak iftar yaptı. Duayla başlayan iftar etkinliği yine duayla son buldu. İftar yemeği sırasında renkli görüntüler yaşandı. CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam ve Murat Bakan, Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği tarafından verilen iftar yemeğine katılarak Yörüklerle birlikte oruç açtı. İki vekil, yemek sonrasında okunan Kuran-ı Kerim’i de dinledi.Torbalı CHP ilçe yönetiminden, Kadın Kollarından, Gençlik Kollarından katılımın olduğu iftarda CHP'den Övünç Demir dikkat çeken diğer bir isim oldu.

BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ

Bu yıl Yörük kahvaltısı ve Yörük şenliği etkinlikleri ile binlerce kişiyi Ahmetli’de buluşturan dernek, bu kez iftar daveti ile yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Ahmetli Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin davetine tam 750 kişi katılarak birlikte oruç açtı. Dernek Başkanı Ali Şurgun, tüm katılımcılara teşekkür ederek, iftarı gelenekselleştirdiklerini, önümüzdeki yıl daha geniş katılımlı bir program planladıklarını söyledi. Şurgun “Mübarek Ramazan ayında hep birlikte yapılan etkinlikler, toplumun kardeşlik duygusunu pekiştirmektedir. Allah’ın izniyle gelecek senelerde de beraber iftar sofralarında buluşmak istiyoruz. İftar yemeğine katılan konuklarla güzel vakit geçirdik. Tekrar geldikleri ve bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz” dedi. HASAN DEMİR