27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

19 Eylül 2017, Salı 14:39

YÖRÜK ŞENLİĞİ İLE COŞTULAR

Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına Oğlananası Yörük Şenliği’nin ilki düzenlendi. Şenliğe AK Parti İzmir Millevekili Atilla Kaya’da katıldı

Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına Oğlananası Yörük Şenliği’nin ilki düzenlendi. Şenliğe AK Parti İzmir Millevekili Atilla Kaya’da katıldı. Oğlananası Yörükler Derneğiyle birlikte gerçekleşen şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu süren etkinliğe Ege bölgesinin dört bir yanındaki Yörük dernekleri de katıldı. Yörük kültürünün en güzel örneklerinin yer aldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da şenliğe katıldı. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik, gelin alma töreniyle devam etti. Oğlananası Meydanı’nda ki etkinlikler ise coşkuyla gerçekleşti. Saz ekibi ve zeybek oyunlarının yanı sıra davul zurna ekibinin de gösterilerinin yer aldığı Oğlananası Yörük Şenliği’nde keşkek ve pilav ikramı da yapıldı. Türk halk müziğinin önemli isimleri Gülseren Kılınç Aygün, Nebi Yaşar ve Tahsin Duru da söyledikleri türkülerle şenliğe katılanlara unutulmayacak bir gün yaşattı.

KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Yörüklerin vatanına, bayrağına, ülkesine kendisini feda edenler olduğunu belirterek, "İlki gerçekleşen Oğlananası Yörük Şenliği’nde coşkunun üst seviyede olduğunu görmek beni mutlu etti. İzmirli Yörük bir kardeşiniz olarak şunu belirtmek isterim ki Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile ne kadar gurur duysanız azdır, iftihar duyun. Hem İzmir’de hem de Türkiye’nin her noktasında Menderes’in ismini onun sayesinde duyuyoruz. Bu tür etkinlikleri düzenleyerek örfümüze, kültürümüze sahip çıkıyor. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. İzmir’de Yörük Türkmen Araştırma Merkezi olmadığını Yörük derneklerimizin temsilcileri ifade ettiler. Hamdolsun 9 Eylül’de bu merkezi kurduk ve çalışmalara başladık. Artık kendi örfümüzü, ananemizi, kendi adetlerimizi bu tür etkinliklerle kutlayacağız ama bilimsel noktada ciddi destekleri de gerçekleştirmiş olacağız" dedi.