20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Turizm

10 Mayıs 2017, Çarşamba 08:53

YÖRÜK ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin organize edeceği 2'inci Yörük Şenliği, 14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek.

Torbalı Belediyesi ile Ahmetli Köyü Güzelleştirme Yörük Türkmen Efeleri Derneği'nin organize edeceği 2'inci Yörük Şenliği, 14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek. Ahmetli Köyü mesire alanındaki şenliğe, çevre il ve ilçelerden de Yörük dernekleri ve toplulukları katılıyor. Türk Halk Müziği'nin ünlü seslerinden Bedia Akartürk'ün yanı sıra yerel şarkıcılar, etkinlik boyunca konserler verecek. Şenlikte, yarışmalar düzenlenecek. Yörük çadırlarında vatandaşlara Yörük mutfağından yemekler sunulacak. Yörük kültürünün otantik unsurlarının sergileneceği şenliğin ilgi görmesi bekleniyor.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Geleneksel kültür unsurlarının korunması için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğuna değinen Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, "Yörüklerin Anadolu'nun Türkleştirilmesinde yaptıkları katkılar tarihin akışını değiştirmiş ve bugünkü vatanımızı şekillendirmiştir. Osmanlı'nın kuruluşunda da İstiklal Savaşı'nın kazanılmasında da Yörüklerin önemli katkıları olduğunu biliyoruz. Yörük kültürüne dair folklorik öğelerin yaşatılmasını önemsiyoruz. Bu şenlik bize bu konuda fırsatlar sunuyor. Pazar günü gerçekleştireceğimiz şenliğin, bir önceki yıl düzenlenen şenlikten çok daha geniş bir katılıma ulaşacağını umuyoruz. Yörüklerin hoşgörülü, özverili, üretici değerlerini geleneklerini yaşatmak ve paylaşmak istiyoruz. Tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.