27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

23 Haziran 2017, Cuma 08:38

YOLU KADERİNE TERK ETTİLER

İZSU’nun Çaybaşı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği su borularının değiştirilmesi işlemleri sırasında ana borunun İzmir – Aydın Karayolu’na çıkan kavşaktan geçtiği tespit edilmiş ve kavşak Kara Yolları Bölge Müdürlüğü’nden alınan izinle geçici olarak kapatılarak su borusu değiştirilmişti.

İZSU’nun Çaybaşı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği su borularının değiştirilmesi işlemleri sırasında ana borunun İzmir – Aydın Karayolu’na çıkan kavşaktan geçtiği tespit edilmiş ve kavşak Kara Yolları Bölge Müdürlüğü’nden alınan izinle geçici olarak kapatılarak su borusu değiştirilmişti. Bu sırada Çaybaşı Mahallesi'nden karayoluna çıkışlar ters şeritten yapılmış ve uzun süre kaza riski ile karşı karşıya kalınmıştı. O çalışmaların tamamlanıp kavşağın trafiğe açılmasının üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen kavşakta hala dolgu yapılarak asfalt atılmadı. Ters yönden karayoluna çıkarak kaza yapmak istemeyen vatandaşlar, kavşağı bu hali ile kullanıyor. Ancak mayın tarlasından beter durumda olan kavşak, otomobillerin alt takımlarına zarar veriyor. Özellikle alçak tabanlı araçlar burada büyük hasar görüyor.

TEPEKÖY’DEN DÖNÜYORLAR

Torbalı’da aylarca asfalt atılmadan bekletilen sokaklara artık alışılmış olsa da, derin çukurlar oluşan bir kavşağın bu şekilde bekletilmesinin izahı bulunmuyor. Aracının hasar görmesini istemeyen bazı vatandaşlar, Çaybaşı’dan Aydın istikametine gidebilmek için kavşağı kullanmak yerine Tepeköy Kavşağı’ndan dolaşarak fazladan yol yapıyor. Bu durum vatandaşların tepkisini çekiyor. İzmir – Aydın Karayolu gibi önemli bir karayoluna çıkan bir kavşaktaki bu ihmale kızan vatandaşlar, kavşağın düzeltilmesini istiyor. HASAN DEMİR