29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Mart 2017, Salı 15:33

YOKLUK YÜZÜNDEN EVE MAHKUM OLDU

Tulum’da yaşayan 21 yaşındaki Erdoğan Duran, geçirdiği topuk dikeni hastalığı nedeniyle bir ayağını kaybetti. Üç yıl önce sağ ayağı kesilen Erdoğan Duran’ın sol ayağında da aynı rahatsızlık olduğundan dolayı bu ayağını da kullanamıyor.

Tulum’da yaşayan 21 yaşındaki Erdoğan Duran, geçirdiği topuk dikeni hastalığı nedeniyle bir ayağını kaybetti. Üç yıl önce sağ ayağı kesilen Erdoğan Duran’ın sol ayağında da aynı rahatsızlık olduğundan dolayı bu ayağını da kullanamıyor. İki ayağında da aynı hastalık olduğu için protez takılamayan Duran, en azından yaşadığı köyde gezebilmek için bir ATV motor istiyor. Ancak yoksulluk nedeniyle bu aracı alamayan 21 yaşındaki talihsiz genç, eve mahkum yaşıyor.

KREDİYLE ALDIĞI ATV’Yİ AMBULANS FATURASINI ÖDEMEK İÇİN SATTI

Çocukluğundan beri topuk dikeni hastalığıyla boğuşan Erdoğan Duran’ın bir ayağı 2014 yılında kesildi. Diğer ayağını da düzgün kullanamayan talihsiz gencin ailesi, kredi borcu ile oğullarına bir ATV motor aldılar. Motoruyla Tulum içinde istediği yere giden ve bu sayede mutlu olan Duran’a özel ambulansla eve getirildiği için yüksek bir fatura çıkarılınca ailesi ödemekte zorluk çekti. Yoksul olan Duran ailesi bu faturayı ödeyemeyince ATV motoru satarak ambulans faturasını ve diğer sağlık ihtiyaçlarını karşıladılar. Ancak o tarihten sonra Erdoğan Duran eve mahkum kaldı. Talihsiz genç, özgürlüğüne kavuşabilmesi için hayırseverlerden yardım eli bekliyor. Duran’ın tek dileği, bir ATV motoru olması. HASAN DEMİR