10 Mayıs 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

26 Ağustos 2017, Cumartesi 08:36

YILLARCA FERYAT ETTİ SONUNDA DUYULDU

Yaklaşık 2 yüzyıllık çınar ağacı nihayet koruma altına alındı. Eğerci köy kahvehanesinin bahçesinde bulunan heybetli 2 asırlık çınar ağacı, kavuğundaki oyuklardan yağmur suyu alıyordu.

Yaklaşık 2 yüzyıllık çınar ağacı nihayet koruma altına alındı. Eğerci köy kahvehanesinin bahçesinde bulunan heybetli 2 asırlık çınar ağacı, kavuğundaki oyuklardan yağmur suyu alıyordu. Yağmur suları çürümeye neden olan ve ilaçlanmayan çınar ağacının çürümemesi için önlem alınması gerektiği konusunda defalarca haber yapılmış ve konu gündeme getirilmişti. Üç yıllık çabanın ardından geç de olsa önlem alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından 2 asırlık çınar ağacının oyukları, çimentoya benzeyen ancak ağaca zarar vermeyen özel bir madde ile kapatıldı. Diğer bakımları da yapılan koca çınar, çürümekten kurtarıldı.

GÖLGESİNE 20 MASA KURULUYOR

Eğerci’de bulunan yaklaşık iki yüzyıllık çınar ağacı, Eğerci’nin simgesi haline geldi. Köy kahvehanesinin bahçesinde bulunan çınar ağacının gölgesi altına tam 20 masa sığıyor. Eğerci sakinleri, yazın sıcak günlerinde bu çınarın gölgesi altında serinliyor. Tam olarak ne zaman dikildiğini köyde hiç kimsenin bilmediği çınar ağacı ile vatandaşlar arasında özel bir bağ var. Heybetiyle kendine hayran bırakan koca çınar, yağmur suları nedeniyle zarar görmeye başlayınca tüm kurumlara dilekçe yazılmış, konu duyarlı gazeteciler tarafından gündeme getirilmişti. Nihayet asırlık çınar çürümekten kurtarıldı. HASAN DEMİR