29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Mayıs 2017, Pazartesi 09:11

YENİ HASTANENİN ALTINDA YATIR MI VAR YAHU?

Torbalı’nın dört gözle beklediği yeni devlet hastanesinden hala ses seda yok.. Okuyucular gördükleri her yerde umut dolu gözlerle bakarak bize soruyorlar. Ama henüz dişe dokunur bir açıklama yapılmadı. Hatta hastane açılmadığı halde açık sanarak kapısına gelen ve geri gönderilen vatandaşlar bile basına haber oldu.

VATANDAŞIN SABRI BİTTİ

Torbalı’nın hastane macerası pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yıllardır Torbalı basınında yazıyorum bu yazdığım kaçıncı hastane yazısı ben bile saymayı bıraktım. Gazetemiz Bizim Torbalı yayın hayatına başladığından bu yana bu dördüncü hastane yazım oldu. Mürekkebimiz bitti. Vatandaşın çilesi ve sabrı bitti ama hastane bitmedi. Bu arada sökülen ağaçlar nedeniyle iki taraftan göçen ve büyük bir fiyaskoya imza atan hastane duvarının göçen bölümleri bile yapıldı. Gerçi yeni yapılan duvar ile eski duvarın arasındaki desen farkı hemen göze çarpıyor ama artık ona da razıyız. En azından şimdilik yıkılmadan sağlam olarak ayakta duruyor. Aman ha tahtaya vurun sayın okuyucular.!

YATIR MI VAR YAHU?

Bazen düşünüyorum da , bizim bu hastanenin işi neden bu kadar ters gidiyor anlam veremiyorum. İnsanın aklına hastanenin altında yatır falan mı var ondan mı gecikiyor diye çeşitli fikirler üşüşüyor. Makul ve mantıklı açıklama olmayınca ister istemez şeytan dürtüyor insanı. Hepimiz etten kemikten yapıldık değil mi ama? Zamanında kazı esnasında kendi kendine duran dozer hikayelerini az dinlemedik hani. Bunları dinleyerek büyüyen bir kuşağın temsilcisi olarak içime kurt düştü ister istemez..

HAZİRAN MI? EKİM Mİ?

Geçen Nisan ayı gibi Vekil Atilla Kaya ve Başkan Görmez hastaneyi ziyaret ettiler. Ve ziyaret sonrası yapılan açıklamada hastanenin haziran gibi hazır olacağı söylendi..Velakin haziran geldi dayandı. Henüz bu yönde bir çalışma ve açıklama yine olmadı. Ki hastanenin daha önce Mart ayında açılacağı da söylenmişti. Duvar göçtü, yanmaz kablolar yanar oldu yan yattı çamura battı falan feşmekan iş yine gecikti.Gerçi mart ayının sonlarında İzmir sağlık müdürü Torbalı Devlet hastanesinin en erken 5 ay sonra açılacağını söylemişti. Bu ne demek? Bu en erken Sonbahar demek. Bana son ulaşan bilgiler de yeni devlet hastanesinin en erken eylül- ekim gibi açılacağı yönünde..

ŞÜKÜR!

Saygıdeğer, cefakar ve çilekeş Torbalılı okuyucularım; Size yeni hastane konusunda güzel bilgiler veremediğim çok üzgünüm. Ama insaf edin bu fakir ne yapsın? Vermeyince Mabut, neylesin Sultan Mahmut değil mi ama? Siz yine en çok vergi veren ilçenin gururlu (!!)  ve pek de onurlu(!!) fertleri olarak emar çektirmek için yine Tire yollarını arşınlayın. Ama siz yine de şeytan kulağına kurşun, elemtere fiş kem gözlere şiş, parmağınızı ısırın derim..Olur ya hastanenin bir yerleri falan yine göçer bu iş 2019’a falan kalır…Aman ha kısık sesle söyleyin..Yerin kulağı var..Aman ha.Aman!