25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

9 Eylül 2017, Cumartesi 10:24

YENİ DOKTORLAR GELİYOR HASTANE ÇİLESİ BİTECEK Mİ?

Yeni binasında hizmete başlayan Torbalı Devlet Hastanesi’nde personel sayısı artmaya başladı.

Yeni binasında hizmete başlayan Torbalı Devlet Hastanesi’nde personel sayısı artmaya başladı. Uzun yıllardır beklenilen yeni hastaneye kavuşulmasının ardından mevcut hekim ve hemşire sayısının azlığı tartışma yaratmıştı. Nihayet sözü verilen yeni hekim ve sağlık personelinin ataması yapıldı. Yeni atanan 4 hekim, 1 psikolog, 25 hemşire, 3 röntgen teknisyeni, göreve başladı. 4 laboratuvar teknisyeni, 2 anestezi teknisyeni göreve başladı. Torbalı Devlet Hastanesi’ne yeni hekim ve sağlık personeli atamalarının devam edeceği öğrenildi.

UZUN KUYRUKLAR AZALACAK MI?

Eski hastanede oluşan yoğunluk ve uzun kuyruklar hastane binasının fiziki yetersizliğine bağlanırken, yeni binada da personel yetersizliğinden dolayı sıkıntılar yaşanmaktaydı. Vatandaş yeni atanan 39 personelin hastanedeki kuyruk çilesini azaltmasını umut ediyor.

ACİL ÇİLESİ BİTECEK Mİ?

Torbalı Devlet Hastanesi’ne yeni atanan dört hekimden biri kardiyolog, üçü ise acil servis hekimi olarak görev yapacak. Gece saatlerinde acil serviste tek hekim olduğu için yaşanan yoğunluk ve hastaların uzun süre bekletilmesi gibi olumsuzluklar son bulacak. Yeni gelen üç acil hekimi ile hastanedeki acil hekimi sayısı dörde çıktı. HASAN DEMİR