16 Nisan 2024, Salı

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Ekim 2017, Salı 08:49

YENİ BELEDİYE BİNASI NEREYE YAPILSIN?

Bundan bir kaç ay önce ramazan ayı zamanında yazdığım bir yazı için eleştiri aldım geçenlerde. Çok ta memnun oldum. Konu Adnan Yaşar Görmez'e devrimci başkan demişiz. Yok öyle bir şey ama öyle anlaşılmış demek. O zaman bir açıklık getirelim. Adnan beye devrimci başkan diyen onu şak şaklayan gazeteler. Ramazan ayı idi o zamanlar madem devrimci halk ekmeği getirsin dedik. Halk 1.25 tl ekmek almasın dedik.

Kurşun fabrikasını kapatsın dedik. Sadece ramazanda değil her zaman garibana yemek verilsin aşevi açılsın dedik. Ne oldu tabi bu istekler havada kaldı. Ekmek kısa bir süre 1 tl oldu ama sadece sabah ekmek çıktı. Akşam pide almak zorunda kaldık. Haliyle Adnan beyin olmayan devrimciliği düşmüş oldu. Yani lafın kısası biz öyle bir şey demedik.

Devrimcilik öyle kolay olmuyor. Halktan yana, halkın nabzını yoklayan, halkın içinde halkın menfaatine olan faaliyetlerde bulunan insanlar devrimcilerdir. Bizim yerel basın devrim kelimesinin anlamını öğrenememişler. Tabi kelimenin içi boşaltılmak isteniyor. Malum genelde iktidara zorluk çıkaran kelime devrim kelimesi...

Halktan devrimden söz etmişken son zamanlar da belediye binasının neresi olacağı konusunda tartışmalar var. Halk bu konuda ne düşünüyor?

Övünç Demir sine-i millete dönelim diyor. “Halka soralım” diyor. Hadi buyurun. Adnan başkan halka sorun bina nereye yapılsın? Bir çekinceniz yoksa halka sorun. Halk eski garajı istiyor mu? Olurda meydana sandık konursa benim oyum hayır istemiyorum olur. Neredeyse Torbalının dışında kalmış bir belediyeyi ne yapayım ben? Ben istemiyorum.

HAFTA SONLARI KÖYLERE BELEDİYE OTOBÜSÜ İSTİYORUZ

 Torbalının yerlileri zamanında çalışmak için başka ilçelere göç etmişler. O insanların köylerine çıkabilecekleri zaman sadece hafta sonları. Bir çok köyümüze hafta sonu otobüs çalışmıyor. Altında arabası olmayan ne yapsın? Zaten var olan da %40 zamdan sonra Soluğu araba pazarında alır sanırım. Neyse konuyu dağıtmayayım. Farklı ilçelerden köylerimize hafta sonları gelmek isteyen insanlar var.

Hafta sonu köylere günü birlik gelen giden çok olacaktır. Hem hareket berekettir. Millet eşini dostunu görsün. Büyükler yaşlılar çocuklarının torunlarının yollarını gözlüyor. Hem farklı insanlar da gezmek amaçlı gelip üç beş bir şeyler alır. Köylü kazanır. Fena mı olur? Hafta sonu köylere ulaşım istiyoruz.

Hiç olmazsa Torbalı Izban'dan ring usulü her köye çıkan bir otobüs olsun. Ne dersiniz ?