28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

8 Nisan 2017, Cumartesi 10:26

YENİ ASYA'DAN BELEDİYEYE ŞOK İTHAM

Yeni Asya Gazetesi Torbalı Belediyesine sert ithamlar içeren bir haberi bugün okuyucularıyla paylaştı.. Daha önceden paraları Torbalı Belediyesine ödenen bıllboard ilanlarının usulsüz bir şekilde zamanından önce indirildiği iddiasını dile getiren gazete haberinde Torbalı Belediyesine söz konusu ilanlar ile ilgili ödedikleri makbuzu da ekledi.

Yeni Asya Gazetesi Torbalı Belediyesine sert ithamlar içeren bir haberi bugün okuyucularıyla paylaştı.. Daha önceden paraları Torbalı Belediyesine ödenen bıllboard ilanlarının usulsüz bir şekilde zamanından önce indirildiği iddiasını dile getiren gazete haberinde Torbalı Belediyesine söz konusu ilanlar ile ilgili ödedikleri makbuzu da ekledi. Nur cemaatine yakınlığıyla bilinen Yeni Asya grubunun bıllboard ilanları Türkiye’nin bir çok yerinde asılmıştı. Yeni Asya grubunun olayla ilgili haberi şu şekilde ;

YENİ ASYA GAZETESİNİN O HABERİ

Torbalı Belediyesi Risale-i Nur Külliyatı tanıtım ilânlarının bıllboardlarda yer almasına önce izin verdi, asıldıktan sonra ilânları kaldırdı. Ödemesi yapılan ilânların süresinden önce bu şekilde kaldırılması anlamsız ve çirkin bir hareket olarak değerlendirildi. Risale-i Nur Külliyatı tanıtım ilânları Anadolu’nun dört bir yanında yerini almaya devam ederken, İzmir Torbalı’da belediye yetkilileri parasını alıp izin verdiği ilanları, asıldığı günün ertesi günü sökmeye başladı. Torbalı Yeni Asya Temsilciliği’nden edinilen bilgilere göre Torbalı da asılan billboard ve totem reklâmları, sebepsiz ve süresi dolmadan söküldü.

İTHAMLAR KABUL EDİLEMEZ

BIllboardların sökülüp tahrip edilmesinin ardından, parasının iade edileceğini söyleyen yetkililer, olayın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir ödeme yapmazken, bu durumun medyaya yansıtılacağının söylenmesi üzerine apar topar ödeme yaptı. Oyalama taktiğiyle hukuksuz uygulamalarını sürdürmeye devam eden Belediye yetkilileri ilânların yeniden asılmasına izin vermedi. Torbalı Yeni Asya Temsilciliği adına konu hakkında bilgi veren yetkililer, yaşanılan hadisenin maddî boyutunun dışında hakaret ve iftiraya dayalı ithamların oldukça seviyesiz olduğunu belirtirken, aynı zamanda parası verilerek yapılan anlaşmanın bu tarz çirkin bir hareketle ihlâl edilmesini kınadıklarını belirttiler.