29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

7 Mart 2017, Salı 08:52

YAYA ALT GEÇİDİNDE MOTOSİKLETLER TEHLİKE SAÇIYOR

Torbalı'da yaşanan hiçbir felaketten ders alınmıyor. Tün uyarılara rağmen yaya alt geçidini kullanan motosikletler yüzünden geçtiğimiz aylarda bir yayanın ağır yaralanması bile duyarsız kişileri bu kötü alışkanlıktan vazgeçirmeye yetmedi.

Torbalı'da yaşanan hiçbir felaketten ders alınmıyor. Tün uyarılara rağmen yaya alt geçidini kullanan motosikletler yüzünden geçtiğimiz aylarda bir yayanın ağır yaralanması bile duyarsız kişileri bu kötü alışkanlıktan vazgeçirmeye yetmedi. Torbalı Belediyesi tarafından yapılan ve Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam ismi verilen yaya altgeçidi, yayalardan çok motosikletler tarafından kullanılıyor. Engelli rampasını kullanarak altgeçide giren motosikletler, yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Çoğu zaman karşı yönlerden altgeçide giren motosikletler, altgeçitte sıkışmaya neden olarak vatandaşların yürümesini olanaksız bırakıyor. Tekerlekli sandalye ve bebek arabalı vatandaşların kullandığı engelli rampasını kullanan motosiklet sürücüleri, tehlike saçıyor.

200 METRE İLERİYE GİTMEYE ÜŞENİYORLAR

Tepeköy Mahallesi ile Muratbey Mahallesi'ni bir birine bağlayan Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam Yaya altgeçidi, Torbalı Belediyesi tarafından yalnızca yayaların kullanması için yapıldı. Üstelik yaya altgeçidinin 200 metre ilerisinde araç üstgeçidi, 200 metre gerisinde ise araç altgeçidi bulunuyor. Ancak 200 metre ileriye gitmeye üşenen duyarsız kişiler, yaya altgeçidinde vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Vatandaşların tüm isyanına rağmen, bu durumu engelleyecek bir önlem alınmıyor. HASAN DEMİR