29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Mart 2017, Cuma 08:54

YAŞLI KADINI KARANLIĞA MAHKUM ETTİLER

Özbey Mezarlığı'nın içinde bulunan evde yaşam savaşı veren 85 yaşındaki Meryem Başbadem'in elektrik sorunu hala devam ediyor. Elektrik kurumu tarafından evine elektrik bağlanmayan diyaliz hastası yaşlı kadın, karanlıkta yaşıyor.

Özbey Mezarlığı'nın içinde bulunan evde yaşam savaşı veren 85 yaşındaki Meryem Başbadem'in elektrik sorunu hala devam ediyor. Elektrik kurumu tarafından evine elektrik bağlanmayan diyaliz hastası yaşlı kadın, karanlıkta yaşıyor. Işıktan ve teknolojiden uzak, karanlıkta yaşamaya alışan 85 yaşındaki Meryem Başbadem, çamaşır makinesini kullanamadığı için çamaşırlarını elinde yıkamak durumunda kalıyor. Soğukta, soğuk su ile elince çamaşır yıkamak durumunda kalan yaşlı kadın, bu yüzden sık sık hasta oluyor. Hayatının büyük bir kısmını yoksulluk içinde geçiren Meryem Başbadem'in tek istediği evine elektrik bağlanması.

KARANLIĞI REVA GÖRDÜLER

Meryem Başbadem'in feryadı, yetkililere bir türlü ulaşmıyor. Yaşlı kadının tüm çabalarına rağmen evine elektrik bağlanmıyor. Gerekçe olarak ise mezarlık bahçesinde olan evin adres sisteminde kayıtlı olmaması gösteriliyor. Özbey Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Meryem Başbadem, 6 yıl önce Torbalı Belediyesi tarafından, konut haline dönüştürülen mezarlık bölgesi içerisindeki binada oturuyor. Her ne kadar oturma izni verilse de mezarlık alanı içerisinde yer aldığı için Başbadem'in evi, devlet kayıtlarında görünmüyor. Bu yüzden eve elektrik aboneliği verilmiyor. Bulaşık, çamaşır gibi su ile yapılan işleri eliyle halletmek zorunda kalan yaşlı kadın, böbrek hastası olduğu için sık sık hastalanıyor. Özellikle kış aylarında geçirdiği soğuk algınlıkları tedavi sürecine de zarar veriyor. Sesini hiç kimseye duyuramayan yaşlı kadın, tam bir insanlık dramı yaşıyor. .

KARANLIKTA ÖLMEK İSTEMİYOR

Evine elektrik bağlanmasından başka hiç bir şey istemeyen yaşlı kadın, "Elektrik kurumu evime elektrik bağlamadı. Eskiden parasını ödeyerek komşumdan elektrik alıyordum fakat artık komşularımda elektrik vermiyor. Karanlıkta yaşıyorum. Çamaşır makinesi elektriksiz çalışmadığı için çamaşırları elimde yıkıyorum. Diyaliz hastasıyım, üşütünce hasta oluyorum doktorum kızıyor. Tek istediğim evime elektrik bağlanması. Karanlıkta ölmek istemiyorum" dedi. HASAN DEMİR