26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

2 Ağustos 2017, Çarşamba 08:28

YANGININ SÖNDÜRME UÇAĞININ SAATİ SERVET

Son iki yıldır Torbalı ve çevresinde orman yangınlarında oldukça artış meydana geldi. Orman yangınlarında oksijenimizi üreten ağaçlar ve canlıların yanması, ekolojik dengeyi bozuyor.

Son iki yıldır Torbalı ve çevresinde orman yangınlarında oldukça artış meydana geldi. Orman yangınlarında oksijenimizi üreten ağaçlar ve canlıların yanması, ekolojik dengeyi bozuyor. Ancak, orman yangınlarının verdiği zarar bununla sınırlı kalmıyor. Orman yangınlarıyla birlikte milli servetimizde eriyor. Yangın söndürme uçağı ve yangın söndürme helikopterinin orman yangınlarına müdahale etmesi gereken maliyet, neredeyse bir servet ediyor.

UÇAĞIN 1 SAAT HAVADA KALMASI 10 BİN DOLAR

Olası bir orman yangını söndürmek için sürdürülen mücadelenin zahmetli ve pahalı olmasına dikkat çeken Torbalı Orman İşletme Şefi Ali Sevim, yangın söndürme uçağının bir saat havada kalmasının maliyetinin 11 bin dolar olduğunu söyledi. Yangın söndürme uçağının havada kaldığı her saat 18 bin lira, arasöz aracının saati içinse 200 lira maliyet anlamına geliyor. Yanan her hektar toprak içinse 16 bin 240 lira ağaçlandırma bedeli tutuyor. Yangına müdahale eden her araç için saat başına yukarıda yazan miktarlar hesaplanarak, yangına sebep olan kişiden tanzim ediliyor.

ORMANLARLA BİRLİKTE MİLLİ SERVETİMİZDE ERİYOR

Orman yangınlarının en yoğun yaşanabileceği zamana dikkat çeken Torbalı Orman İşletme Şefi Ali Sevim, vatandaşları olası yangınlara karşı uyardı. Herkesi duyarlı olmaya davet eden Torbalı Orman İşletme Şefi Ali Sevim, yangına sebebiyet vermemek için vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Sevim, olası bir orman yangınında zararın, yangına sebep olan kişi ve kişilerden tanzim edildiğini söyledi. Orman yangınına neden olan kişinin tespit edilmesi halinde bu maliyet, yangına sebep olan kişiden tanzim ediliyor. Yakalanamaması halinde ise devletimizin milli serveti eriyor. Yangını söndüren kişinin tüm mal varlığına el konulurken hapis cezası ile de karşılaşabiliyor. HASAN DEMİR