26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

11 Mart 2017, Cumartesi 09:04

YALAN-AKIL

Aklımı korumaya çalışıyorum. Gerekli olur diye. Havalar yaş,yağmur yerler kaygan otur evde televizyon bak. Açık oturum falan izle, sinir katsayın yükselsin de yükselsin. Gerçekten o sözleri söyleyenler kendi sözlerini inanıyorlar mı? Nasıl bir biat kültürüdür anlamak güç. Meclisin kendi içinden oluşturduğu Hükümet, egemenliğin kayıtsız şartsız Milletin olması değilmiş. Ben oyumla seçtiğim milletvekili benim yerime devleti idare etsin diye vekalet veriyorum, o da benim yerime benim yetkimi kullanıyor. Beğenmezsem bir dahaki seçim de o yetkiyi ona vermiyorum.

Partili cumhurbaşkanlığında ise Halk sadece cumhurbaşkanını seçiyor o da, meclisten seçilmeyen kişilerden de oluştura bileceği hükümet kuracak. Bu şekil de kurulan hükümet Milletin egemenliğiymiş. Meclisten güvenoyu almasına gerek yok . Cumhurbaşkanı istediği kadar ve istediği kişileri yardımcı atayabilecek. Nasıl millet egemenliği olacak bu? Cumhurbaşkanı partili de olabilecek. Bu demektir ki o partinin Başkanı da olabilir, vekilleri o belirleyecek. Olur ya o da insandır bir suç işledi, onun belirlediği 400 vekil imzası gerekli yargılana bilmesi için.

Terör ve terör örgütleri ile yeni sistem de mücadele daha hızlı yapılabilirmiş. Şu anki yasalar da terör ve terör örgütleriyle mücadele de engel nasıl bir düzenleme var mı?. Referandum da sunulan maddeler de terörle mücadele ile ilgili hangi madde var mı merak ediyorum? Dedim ya gözümüzün içine baka baka , abidik gübidik yalan söylüyorlar. Vallahi biz inanmıyoruz. Kara göründü haberiniz ola.

Cem Küçük diye bir gazeteci bizim için Ahmak kelimesini kıllandı. Kem söz sahibine aittir. Bu kişiye göre Türkiye'nin en iyi zamanları sadece Adnan Menderes, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan zamanın da olmuş sadece. Diğerleri geriletmiş. Ağzından Cumhuriyet hiç çıkmıyor ya.

Parlamenter sistem ve koalisyondan neden korkarlar anlamış değilim. Aday olan partilerden halk koalisyon çıkacak şekilde oy kullanırsa Milli irade olmuyor mu? Çoğulculuk daha iyi değil mi? Şunu itiraf edin sadece biz o kültürde değiliz daha. Ekonomi daha iyi olacakmış. Ne siz sorun ne de ben söyleyeyim. Banka çalışanları ile Ahbap olduk, bu kadar basit ekonominiz. Onlar devam edecek bizi kandırmaya, biz de devam edeceğiz kanmamaya.

Yalanlara karnımız tok sırtımız pek olmadığı için hayır.

Sevgi ve saygıyla kalın.