29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Ağustos 2017, Cumartesi 11:37

YAĞMUR CAMİYİ YIKTI CEMAAT SOKAKTA KALDI

Torbalı’nın komşu ilçesi Bayındır'ın Alanköy Mahallesi'nde, duvarları yağışlar nedeniyle zarar gören cami 8 ay önce yıkıldı. Köylüler, sokakta namaz kıldıklarını bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

Torbalı’nın komşu ilçesi Bayındır'ın Alanköy Mahallesi'nde, duvarları yağışlar nedeniyle zarar gören cami 8 ay önce yıkıldı. Köylüler, sokakta namaz kıldıklarını bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.Caminin duvarları 3 yıl önce yağışlar sebebi ile yıkılınca Mahalle sakinleri de sokakta namaz kılıyor. Her cuma rezillik yaşadıklarını belirten Alanköy Mahallesi sakinleri "Yağmurda çamurda, sıcak havalarda burada bulanan zeytin ağacının gölgesinde dini görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak, bölgemizde yağmur mevsiminin yaklaştığı şu günlerde cuma namazımızı ya ıslanarak kılacağız ya da herkes evinde kılacak. Tek dileğimiz bir an önce yeni camimize kavuşmak" diyorlar.

PREFABRİK CAMİ FİKRİ

Bayındır Kaymakamlığı İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ ise "Alanköy, Bayındır belediyesi eski Zeytinova Belediyesi'ne bağlı idi. Yeni yasa ile birlikte burası mahalle oldu. Orada cami ile ilgili olan sıkıntıyı biliyoruz. Sıkıntıyı gidermek için de çalışmalarımız sürüyor. İlk çözüm olarak yıkılan caminin avlusuna çadır kurmayı planladık. Ancak daha sonra bölgede yaptığımız çalışmalarla geçici de olsa çadırın sorunu çözemeyeceğini gördük. Bu nedenle şimdi "prefabrik bir cami" fikri oluştu. Bu proje de uygulama aşamasına geldi. En kısa zamanda sorunu çözeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı. ( Kaynak : Yenigün Gazetesi )