18 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Ekonomi

2 Temmuz 2019, Salı 11:02

VOLKSWAGEN'E TALİP İL SAYISI 6'YA ÇIKTI

Volkswagen’in Türkiye’de Skoda ve Seat üretimi için 2 milyar Euro’luk yatırım yapacağı haberi, iller arasında yarış başlattı. SATSO Başkanı Akgün Altuğ Volkswagen’e sunum dosyası gönderdi.

Dünya otomotiv devi Volkswagen’in Türkiye’de yatırım yapacağı nerdeyse kesinleşirken, iller arasında da yatırım çekme yarışı başladı. VW CEO’su Herbert Diess’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti sonrası somutlaşan 2 milyar Euro’luk yatırıma, Sakarya, Manisa, Çorum, Balıkesir, İzmir Torbalı ve Kocaeli talip oldu.

Sakarya Ticaret Odası Başkanı Akgün Altuğ, Volkswagen’e bir sunum dosyası yolladıklarını belirterek “Sakarya bu dev yatırım için en uygun il olarak öne çıkıyor. Bir çok dünya markası ilimizde üretim yapıyor. Konuyla ilgili bir çalışma yaptık ve Volkswagen tarafında sunumu gönderdik. Karasu’da büyük bir arazi mevcut. Bu arazinin uygun olduğunu düşünüyoruz. 1994 yılında Toyota ilimize yatırıma geldi, dolayısıyla hem alt yapı hem de yetişmiş eleman potansiyelimiz var. Liman kenti olmamız avantaj. Kısacası biz de yarışta varız” diye konuştu.  

Volkswagen’in dünyadaki tüm krank milleri Kocaeli’nde faaliyet gösteren bir şirket tarafından yapılıyor.