26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Temmuz 2017, Cumartesi 12:12

VATANDAŞI MAĞDUR EDEN O CEZALAR SİLİNİYOR

Hızlı Geçiş Sisteminde yer alan aksaklık ve hatalar sonrasında bazı araçlara haksız yere ceza kesildiği tespit edilmişti.

Hızlı Geçiş Sisteminde yer alan aksaklık ve hatalar sonrasında bazı araçlara haksız yere ceza kesildiği tespit edilmişti. Bunun ardından yapılan incelemeler sonrasında hatalı olduğu belirlenen tüm trafik cezalarının iptal edilmesine karar verildi. Bir süredir trafikte yer alan Hızlı Geçiş Sistemleri çeşitli tartışmalara neden olmuştu. Pek çok vatandaşın Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde gelen para cezalarının kendi hataları olmadığını ve bu miktarların ödenmesinin doğru olmayacğaını dile getirdiler. Şikayetlerin artmasının ardından yetkililer tarafından durum inceleme altına alındı. Yapılan değerlendirmeler sonrasında itirazlarda vatandaşların son derece haklı oldukları bir kez daha ortaya çıktı.

AKSAKLIK TESPİT EDİLDİ

Pek çok bölgeye yerleştirilen Hızlı Geçiş Sistemi uygulamalarında birtakım aksaklıkların olduğu tespit edildi. Bu aksaklıkların ise araç sahiplerini mağdur edecek çeşitli para cezalarının gönderilmesine neden olmasından dolayı pek çok vatandaş büyük mağduriyet yaşandı. Yargıya taşınan konu sonrasında pek çok kişinin bu miktarı ödememek adına para cezasının iptali için başvurular yaptıkları tespit edildi. Başvuruların yetkililer tarafından bir süredir incelendiği açıklandı. Yapılan incelemeler sonrasında itiraz başvuruları olumlu bir şekilde sonuçlandı. Hataların kesin olarak belirlenmesi üzerine kurum yetkilileri vatandaşların haksız yere kesilen para cezalarının iptal edilmesine ve tüm cezaların silinmesine karar vermişlerdi. Geçtiğimi günlerde de TEDES sistemi ve cezaları gündeme geldi. Bakan tarafından bir süre önce kurulan sistemlerin vatandaşları uyaracak herhangi bir etkisinin bulunmaması ve bu süreçte pek çok kişinin haksız yere para cezası almasının ardından cezaların iptal edilmesi açısından eni tartışmaların fitilini ateşlemişti.