19 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

22 Mayıs 2017, Pazartesi 14:02

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİREN KİRLİLİK

Ayrancılar’da bulunan doğal su kanalını İZSU temizliyor, duyarsız kişiler kirletiliyor. Yetkililerin temizlemekten bıktığı su kanalında çocuk bezinden kamyon lastiğine kadar her türlü çöp bulmak mümkün.

Ayrancılar’ın doğal su kaynağının aktığı su kanalı, sürekli olarak duyarsız kişiler tarafından kirletiliyor. İZSU’nun daha önce bir çok kez temizlediği su kanalı her defasında yeniden kirlenenince artık İZSU bile kanalı temizlemeyi bıraktı. Doğal su kaynağından çıkıp, Ayrancılar boyunca akan ve tarım arazilerine ulaşan su kanalında kamyon lastiğinden kirletilmiş çocuk bezlerine kadar her şeyi görmez mümkün. Doğaya ve çevreye saygısı olmayan duyarsız vatandaşlar tarafında tatlı su kaynağına çöp atılıyor. Plastik ürünlerden atık pillere, çöp poşetlerinden alkol şişelerine kadar her türlü çöpü barındıran su kanalı en çok, yakınında bulunan kahvehaneler tarafından kirletiliyor. İnsanların ellerindeki çöpü, çöp kutusu yerine su kanalına atması nedeniyle kirlenen tatlı su kanalı etrafa pis kokular saçıyor.

ÇEVRE FELAKETİNE NEDEN OLABİLİR

Ayrancılar'da boydan boya akarak tarım alanlarına ulaşıyor. Kurak yaz günlerinde çiftçilerin imdadına yetişen ve tarım alanı sulamada kullanılan tatlı su kanalının kirlenmesi, bir doğa felaketini de beraberinde getiriyor. Tatlı su kanalının duyarsız kişilerce kirletilmesi önlenemiyor. Atık maddeler nedeniyle suyun kirlenmesi, suda kanserojen madde oluşmasına neden oluyor. Kanserojen madde ve diğer bakterilerin bulaştığı suyun tarım arazilerinde kullanılması, bakterilerin tarım ürünlerine bulaşması nedeniyle insan sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. HASAN DEMİR