25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

20 Haziran 2017, Salı 09:04

ÜNLÜ KARİKATÜRİST TORBALI’YA GELDİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şubesi, ünlü karikatürist Abidin Köse’yi ilçemize getirdi. ÇYDD’nin yaz okulunda öğrencilerle bir araya gelen usta karikatürist, öğrencilere hem karikatür sanatını anlattı hem de birlikte atölye çalışması yaptılar.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şubesi, ünlü karikatürist Abidin Köse’yi ilçemize getirdi. ÇYDD’nin yaz okulunda öğrencilerle bir araya gelen usta karikatürist, öğrencilere hem karikatür sanatını anlattı hem de birlikte atölye çalışması yaptılar. Hayatlarında ilk kez karikatür sanatı üzerine çalışma şansı bulan öğrenciler, büyük keyif aldılar. Bazı öğrenciler, Abidin Köse’nin yardımı ile çok güzel karikatürler çizebilirken, diğerleri ise bu işin yetenek işi olduğunu kabul ettiler. 2 saat süren çalışma, öğrenciler için son derece verimli geçti.

ALKIŞLAMAYA DEĞER

 Dün ilçemize gelerek Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yaz okulunda ders veren ünlü karikatürist Abidin Köse, öğrencilere sanatı ile ilgili son derece önemli bilgiler verdi. Aynı zamanda heykeltıraş, şair ve yazar da olan Abidin Köse’nin, üç kitabı bulunuyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden ünlü sanatçı, “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yaz okulu faaliyetleri gerçekten çok verimli. Çok önemli bir iş yapılıyor. Bu çalışmalar alkışlamaya değer” dedi. HASAN DEMİR