27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

29 Mart 2017, Çarşamba 08:52

ÜLKÜCÜLERDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Torbalı Ülkü Ocağı, Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti. Gelibolu ziyareti düzenleyen Torbalı Ülkü Ocağı, vatanı korumak için can veren 250 bin şehidin yattığı ve bir milletin destan yazdığı toprakları gezdi.

Torbalı Ülkü Ocağı, Çanakkale Şehitliğini ziyaret etti. Gelibolu ziyareti düzenleyen Torbalı Ülkü Ocağı, vatanı korumak için can veren 250 bin şehidin yattığı ve bir milletin destan yazdığı toprakları gezdi. Ziyarete çok sayıda kişi katılırken, genç ülkücüler oldukça yoğun ilgi gösterdi. Savaşın vahşetinin izlerini hala taşıyan Gelibolu yarımadasını ve diğer yerleri gezen ülkücüler, oradaki manevi ruhu içlerine çekerken, şehitler için de dualar ettiler.

ŞEHİTLERE MEHMET AKİF'İN DİZELERİ İLE SESLENİYORUZ

Çanakkale şehitliğini ziyaret etmenin, her Türk evladının görevi olduğunu vurgulayan Torbalı Ülkü Ocağı Başkanı Zekeriya Hançer, "Çanakkale Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözüdür. Çanakkale, mermilerin havada çarpıştığı yerdir. Çanakkale, metrekareye yüzlerce merminin düştüğü yerdir. Çanakkale, vatan için gözünü kırpmadan kendini feda eden kahramanların şehit olduğu yerdir. Kanla yazılan bir destanın adıdır, Çanakkale. Ama en önemlisi insanlığın, savaşı yendiği yerdir. Torbalı Ülkü Ocağı olarak ecdadımızın şehit düştüğü bu kutlu toprakları ziyaret etmek istedik. Vatan onlara minnettardır. Her birine ayrı ayrı, Mehmet Akif'in dizeleri ile sesleniyoruz" dedi. HASAN DEMİR