28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Politika

7 Şubat 2017, Salı 12:41

ÜLKÜ OCAĞI BAŞKANINDAN 18 YAŞA DESTEK

Milletvekili seçilebilme yaşının 18’e düşürülmesi, birçok siyasi partinin gençlik yapılanmaları tarafından sevinçle karşılandı. Seçilme yaşının seçme yaşıyla aynı yaşa indirilmesini demokratik bir adım olarak değerlendiren Torbalı Ülkü Ocağı Başkanı Zekeriya Hançer, seçilme yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkanlara tepki gösterdi

Milletvekili seçilebilme yaşının 18’e düşürülmesi, birçok siyasi partinin gençlik yapılanmaları tarafından sevinçle karşılandı. Seçilme yaşının seçme yaşıyla aynı yaşa indirilmesini demokratik bir adım olarak değerlendiren Torbalı Ülkü Ocağı Başkanı Zekeriya Hançer, seçilme yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkanlara tepki gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gençlik yapılanması olan Ülkü Ocakları’nda yetişmiş milletvekili olmayı hak eden bir çok genç olduğunu ifade eden Hançer, Kurtuluş Savaşı’nda ve Çanakkale Savaşı’nda 15 yaşındaki çocukların savaşa gittiğini ve 17 yaşındaki çocukların idam edildiğini hatırlattı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi ve cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini de hatırlatan Hançer, gençlere güvenmemeyi nankörlük olarak değerlendirdi.

“GENÇLER VEKİL OLMASIN DEMEK İKİ YÜZLÜLÜKTÜR”

Milletvekili seçilebilme yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkanlara tepkisini şu şekilde dile getiren Torbalı Ülkü Ocakları Başkanı Zekeriya Hançer, “Milletvekili seçmek için gerekli ferasete sahip olan gençlerimiz, milletvekili olmak için de gerekli ferasete sahiptir. Unutulmamalıdır ki yarının yetişkinleri bugünün gençlerinden meydana gelecektir. 20 yaşında vatan korumak için askere giden, gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olan gençlerimiz, vatanını korumak için TBMM’de milletini temsil etmesini de iyi bilir. Gençler askerlik yapsın, şehit olsun, oy kullansın ama vekil olmasın demek ikiyüzlülüktür” dedi.