27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Haziran 2017, Çarşamba 08:44

ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEDEN MEZUN OLDU

Torbalı’nın en sevilen öğretmenlerinden olan İhsan Ergin, öğrenmeye ve öğretmeye olan sevgisiyle ön palana çıkıyor. 17 yıldır öğretmenlik yapan İhsan Ergin bu yıl üçüncü üniversiteden mezun oldu.

Torbalı’nın en sevilen öğretmenlerinden olan İhsan Ergin, öğrenmeye ve öğretmeye olan sevgisiyle ön palana çıkıyor. 17 yıldır öğretmenlik yapan İhsan Ergin bu yıl üçüncü üniversiteden mezun oldu. Üç diploması ile yetinmeyen 45 yaşındaki ihsan Ergin’in sıradaki hedefi ise hukuk fakültesi. Önümüzdeki yıl dördüncü kez üniversite eğitimi almayı hedefleyen Ergin, hukuk fakültesine hazırlanıyor. İlçemizin en başarılı öğretmenlerinden biri olan, sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yapan ve ömrünü eğitime adayan Ergin, 50 yaşından sonra avukatlık yapmayı hedefliyor.

EĞİTİME ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Rehber öğretmeni olan İhsan Ergin’in son derece renkli bir yaşam hikayesi bulunuyor. 1972 yılında Manisa Sarıgöl’ün Alemşahlı köyünde dünyaya gelen Ergin, ilk ve ortaokulu köyde bitirdikten sonra Alaşehir Endüstri Lisesi’ni kazandı. 2. Sınıfta Manisa Teknik Lisesi elektrik bölümüne nakil olan Ergin, yalnızca bir dersten sorumlu kalıp sonrasında da sınavı veremeyince okulu bıraktı. Köyüne dönen Ergin, köy deki halk odasına bağlı bir kütüphane kurup insanların bu kütüphaneden faydalanmasını sağladı. 5 yıl boyunca kütüphane başkanlığı yapıp kültür şenlikleri düzenleyen Ergin, 22 yaşında eğitimini tamamlamaya karar verince önce lisesine gidip tek dersi vererek mezun oldu, ardından aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Fransızca öğretmenliğini kazandı.

50 YAŞINDA AVUKAT OLACAK

İlk yılını bitirince meslek değiştirmeye karar veren İhsan Ergin, ertesi yıl eğitim bilimleri bölümünü kazandı. Buradan mezun olan Ergin 2000 yılında sınıf öğretmenliğine, 2005’te ise rehber öğretmenliğine atandı. 2012 yılında, yeni şeyler öğrenme içgüdüsüne karşı koyamayan Ergin, bir yandan öğretmenlik görevini sürdürüp bir yandan ise Anadolu Üniversitesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Mezun olunca aynı yıl (2015) adalet meslek yüksekokulunu kazanan Ergin, buradan da bu yıl mezun oldu. Ergin’in sıradaki hedefi ise DGS ile hukuk fakültesi kazanmak.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE DERS ÇALIŞIYOR

Görev yaptığı okullarda başlattığı projelerle adından sıkça söz ettiren İhsan Ergin, aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şubesi’nin başkanlığı görevini yürütüyor. TEMA ve Atatürkçü Düşünce Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarına da üye olan Ergin, Torbalı’nın tek oryantrik hakemi olarak da dikkat çekiyor. Ergin’in en sevdiği anlar ise ilkokul ve ortaokul öğrencisi olan iki oğlu ile beraber ders çalışmak. Ders çalışma saatlerinde üç erkek oturup yan yana kendi derslerine çalışıyorlar. HASAN DEMİR