27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Haziran 2018, Pazartesi 09:16

UÇTU UÇTU BELEDİYENİN ÇEVRE YATIRIMI UÇTU

‘’En fazla çevre yatırımı yapan belediyeyiz büyükşehir’i bile geride bıraktık ‘’Bu söylem geçtiğimiz günlerde belediye tarafından ajanslara ve gazetelere servis edildi..

İşin çevre boyutuna geleceğim..

Ama öncelikle şu söylem dili konusuna bir girelim..

‘’4 yılda Torbalı’yı iki kat büyüttük ‘’

‘’ Torbalı’yı uçurduk ‘’

‘’ Torbalı 4 yılda şaha kalktı’’

KÖPÜĞÜ DEĞİL GAZOZU ANLATIN

Belediye tarafından bir takım hizmetler basına servis ederken hep aynı ağdalı ve abartılı dil kullanılıyor. Abartı ve ağdalı dil gerçeğin düşmanıdır. Ne kadar abartırsanız halk üzerinde inandırıcılığınız o kadar düşer.. Demek ki yapılan hizmetlere güvenilmiyor ki abartılı üslup kullanılıyor diye düşünülür. Nitekim okuyuculardan bu tür haberlere gelen yorumlarda bunu gösteriyor.

Yani reklam diliyle biraz duruma uyarlayıp değiştirerek yazarsak..

Köpük olma..

Gazoz ol..

Köpük uçar gider geriye gazoz kalır..

Gazozuna güvenmiyorsan köpüğünle övünme.

PARK, BAHÇE BELDE BELEDİYELERİ DE YAPIYORDU

Gelelim belediyemizin o övüne övüne ballandıra ballandıra anlattığı çevre yatırımlarına …

Neymiş.! Hep beraber servis edilen bültenden bakalım..

‘Torbalı Belediyesi bugüne kadar; Tepeköy Mahallesi, Haluk Alpsü Bulvarı, 2. Abdülhamit Han ve Alpkent yürüyüş yollarını tamamladı. 'Her Mahalleye Bir Meydan Projesiyle' yapımı tamamlanan 4 büyük meydanla ilçemize 16 bin 100 metrekarelik sosyal yaşam ve yeşil alan kazandırdık. Ayrancılar, AtatürkYazıbaşı ve Torbalı mahalle meydanları en büyükleridir. Torbalı mahallesinde köylü pazarını hizmete açtık. 29 adet halı saha yaptık. 64 ayrı alana çocuk oyun grupları, 38 yere de fitness spor takımları yerleştirdi.’’

2018 yılı Türkiyesinde yürüyüş yolu, halı saha, çocuk parkı , fitness alanı gibi hizmetlerin bir belediyenin proje hanesinde yazması övünülecek bir durum mudur peki ? Bu hizmetleri daha önce şimdi muhtarlığa dönüştürülen eski belde belediyeleri de pek ala yapıyordu. 200 bin nüfuslu metropol bir ilçenin belediyesinin yaptırdığı çocuk parkıyla övünmesi tek kelimeyle fiyaskodur.. Proje dediğiniz olay bir ilçenin çehresini değiştiren ve yapıldıktan 10 -20 yıl sonra bile anılan bir eserdir. Çocuk parkı, yürüyüş yolu , halı saha gibi hizmetler rutin hizmetlerdir.. Yani hergün ekmek üreten fırıncının ben ekmek ürettim demesi mi projedir yoksa ben çok özel karışımlı çok az üretilen bir ekmek ürettim demesi mi projedir?

ÜSTÜ SULTANLAR ALTI GARİBANLAR VADİSİ

Gelelim yine çevre yatırımlarında övünen Fetrek projesine..

Bu projenin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi.. Ada yaptılar ağaç diktiler diktikleri ağaç kırkını doldurmadan öldü gitti. Sultanlar Vadisi diye yere göğe koyamadıkları bu proje bir arpa boyu yol gitmedi.. Geçen aylarda yapay adalar arası köprü yaptılar.. Binbir reklam ile servis ettiler. Sonra köprüleri yapan firma çat diye bunları yıktı attı. Nohut arabası gibi durmadan gezdirilen Süleyman Şah türbesi gibi bizim Sultanlar vadisi de bir türlü yerini bulamadı. Sıfıra sıfır elde var sıfır.. Yani bunu çevre yatırımları içine almak şimdilik doğmamış çocuğa don biçmekten farksız. Üstelik çocuğu devamlı olarak prematüre doğuma zorlaya zorlaya sonunda iş kuvözde bitecek gibi görünüyor.. Bu arada üstü devanlı Sultanlara layık proje diye anılan Fetrek’in alt kısmı ise lağım ve pislik ile vatandaşı canından bezdiriyor. Çevreci olmakla bu kadar övünülüyor ama Fetrek’in alt kısmını o övünen gözler her ne hikmetse görmüyor. Üstü Sultanların altı ise garibanların projesi Fetrek bu anlayışla Alllah’a emanet…

MANTAR TABANCASI BOMBA DEĞİLDİR

Yani İşin özü ;

 Öyle bir bomba patlatın ki ; gerçekten dev proje olsun, Torbalı’da herkes vay be şimdi oldu desin..

 O zamana kadar da mantar tabancası patlatıp top patladı diye kükremeyin ki ; en azından ahali bomba patlattığınızda maytap patladı sanmasın..