25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Haziran 2017, Salı 09:05

U DÖNÜŞÜ YASAK OLAN ÇIKMAZ KAVŞAK

İzmir – Aydın Karayolu üzerindeki bu kavşaktan U dönüşü yapılması yasak. Ancak Yemişlik Mahallesi mevkiinde bulunan bu kavşağı, U dönüşü dışında kullanmak mümkün değil.

İzmir – Aydın Karayolu üzerindeki bu kavşaktan U dönüşü yapılması yasak. Ancak Yemişlik Mahallesi mevkiinde bulunan bu kavşağı, U dönüşü dışında kullanmak mümkün değil. Söz konusu kavşak yalnızca, karayolu üzerinde karşı yöne dönecek araçlar tarafından u dönüşü yapmak için kullanılabiliyor. Sürücülerin yasak tabelasına rağmen buradan sıkça U dönüşü yapması ise trafiği tehlikeye atıyor. Uygunsuz U dönüşü yapan araçlar çoğu zaman kazalara davetiye çıkarıyor. Kavşağa karşı yönlerden gelen iki aracın aynı anda girmesi ise en büyük tehlikeyi oluşturuyor.

YEMİŞLİK’İN YOL BİLMECESİ

Söz konusu kavşağın yasak olan U dönüşü dışında kullanılabilmesi için kavşağın karşısından Yemişlik Mahallesi’ne giriş yolu açılması gerekiyor. Ancak karayolunun kenarında kurulan Yemişlik Mahallesi’nden karayoluna çıkışa izin verilmiyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü, gerekçe olarak Yemişlik Mahallesi’nin harita üzerinde başka bir yolu olduğunu gösteriyor. Ancak haritada yol olarak görülen yerde yol değil, tarla bulunuyor. Bu konu ise Yemişlik Mahallesi sakinleri tarafından yıllardır gündeme getirilmesine rağmen çözüm üretilmiyor. HASAN DEMİR