25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Haziran 2017, Salı 09:22

TÜRBEYİ DİLEK AĞACINA ÇEVİRDİLER

Yeniköy’de bulunan türbe, zaman zaman bazı batıl inançlı vatandaşların ilgisini görmeye devam ediyor. Dedecik türbesi ismi verilen mezar, dilek dilemek isteyen insanların akınına uğruyor.

Yeniköy’de bulunan türbe, zaman zaman bazı batıl inançlı vatandaşların ilgisini görmeye devam ediyor. Dedecik türbesi ismi verilen mezar, dilek dilemek isteyen insanların akınına uğruyor. Mezardan medet uman bazı batıl inançlı kişiler, mezara dua ettikten sonra dilek tutarak mezarı gölgeleyen ağaca bez bağlıyor. Aynı şekilde taş mezarın üzerine ise mum yakıp bozuk para atıyorlar. Söz konusu mezarın gördüğü ilgi yıllar içinde azalsa da hala batıl inancını koruyan bazı kişiler tarafından ziyaret ediliyor.

İÇİNDE KİMİN YATTIĞI BELLİ DEĞİL

İslam dininin Allah’tan başka hiç kimseden medet ummaya izin vermeyen kurallarına rağmen günümüzde çok sayıda batıl inanç toplum üzerindeki etkisini koruyor. Bu bez bağlayıp mum yakılan ve dualar edilen mezarda kimin yattığı ise bilinmiyor. Halk arasında dedecik türbesi ismini alan mezar, Yeniköy’ün yüksek bir noktasında tek başına duruyor. Osmanlı döneminden kalma olan mezar, birkaç kez definecilerin saldırısına uğramış. İçinde kimin yattığı belli olmayan mezarın türbe olmaması ihtimali de çok yüksek. HASAN DEMİR