28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Ağustos 2019, Çarşamba 15:38

TUNCAY ÖZKAN BAKANIN İSTİFASINI İSTEDİ

Bakan Pakdemirli’nin İzmir'de gerçekleşen Karabağlar, Urla ve Seferihisar'ı etkileyen büyük yangınla ilgili THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının arızalı ve eski olduğuna dair söylemlerine CHP'li Özkan'dan itiraz geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’dan çeşitli belgelerle birlikte Bakan Pakdemirli’ye istifaya davet etti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de3 gün sonra güçlükle kontrol altına alınan yangın ile ilgili kendisine yöneltilen Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının uçmaması ile ilgili eleştirilere yanıt vermişti. Pakdemirli, "Biz bir ağaç daha az yansın diye mücadele ediyoruz ama insan hayatı da bizim için önemli. Dışarıdan kiralama yaptığımızda orman personelini bu araçlar içinde görevlendiriyoruz. Orman personelimiz bu araçların içine binmek istemiyor, emniyetli bulmadıkları için. Emniyetli bulup, bu uçakları bu kadar savunanlar varsa, binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar“ demişti. Uçakların eski model olduğunu ve arızalı olduğunu dile getiren Pakdemirli, "THK pilot sertifikamı aldığım, benim çok sevdiğim bir kurum. Mali problemlerini çözeceğiz ille bir kurumu öne çıkaracaksak en azından orada uçan pilotları ve içinde uçan orman personelini de düşünmemiz gerekiyor diye düşünüyorum." ifadesini kullanmıştı.

ÖZKAN'DAN BELGELİ KONTRA VE İSTİFA ÇAĞRISI

Bakan Pakdemirli'nin basına yansıyan ifadelerini eleştiren ve bakanın konuyla ilgili kamuoyunu yanılttığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan sosyal medyadan çeşitli belgeler ile Bakan Pakdemirli'yi istifaya davet etti. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ise şöyle: "Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, göz göre göre halkı kandırıyor. İzmir’deki yangının söndürülme çalışmalarında ihmali olan ve gerçek dışı bilgilerle halkı yanıltan Bakan Pakdemirli istifa etmelidir. 

İŞTE GERÇEKLER;

Pakdemirli'nin iddiası: Uçak 4 ton su alıyor, helikopter 2.5 ton. Gerçek: Bir helikopter 6 ton su alıyor ancak içindeki kimyasalla karıştırıp 20 ton su etkisi yapacak şekilde söndürme yapıyor. Bu helikopterlerde kimyasal yok. Pakdemirli'nin iddiası: THK'nın elinde olan uçaklar 6 tane ama 3'ü şu an yerde, ground vaziyette. Yani motor yuvalarında motor yok. Gerçek: Bakan Pakdemirli’nin uçamaz dediği uçaklara uçuşa elverişlilik sertifikası Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden alınmıştır.