29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Politika

14 Kasım 2017, Salı 08:35

TTO BAŞKAN ADAYI DALGIÇ'TAN AÇIKLAMA : YERLİ OTOMOBİL İLE MEVCUT TTO YÖNETİMİ POPÜLİZM YAPIYOR

Torbalı Ticaret Odası yönetiminin yerli otomobil için çağrı yapmasının hamasi nutuk olduğunu belirten Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, önce Torbalı’nın teşvik bölgesine alınması gerektiğini söyleyerek mevcut yönetime çağrıda bulundu

Torbalı Ticaret Odası yönetiminin yerli otomobil için çağrı yapmasının hamasi nutuk olduğunu belirten Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, önce Torbalı’nın teşvik bölgesine alınması gerektiğini söyleyerek mevcut yönetime çağrıda bulundu. 

HAMASETİ BIRAKIP İCRAATA BAKALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile yerli otomobil için düğmeye basan işadamlarına çağrıda bulunan Torbalı Ticaret Odası’na yanıt Ahmet Dalgıç’tan geldi. Mevcut yönetimin hamasi nutuk attığını ifade eden Dalgıç, “Hamaset yapmayalım, eğer gücümüz varsa önce Torbalı’yı yatırım teşvik bölgesi kapsamına aldıralım, ondan sonra babayiğitleri davet edelim. Yoksa bu davetin hiçbir anlamı olmaz. Çünkü bu tür yatırımlar kalkınmada öncelikli bölgeleri tercih eder ve Torbalı bu kapsamın dışında” dedi.

TEŞVİK BİTİNCE OPEL GİTTİ

Daha önce Opel firmasının Torbalı’da üretim yaptığını hatırlatan Dalgıç, “Torbalı, daha önce teşvik bölgesinde yer alıyordu. Şu an ilçemizde bulunan büyük sanayi kuruluşlarının büyük bir bölümü de o zaman kuruldu. Ancak Torbalı, kalkınmada öncelikli bölgeler kapsamından çıkarılınca Opel gibi birçok firma yatırımını başka bölgelere taşıdı. Opel’i Torbalı’da tutamamamızın da temel sebebi budur. Şimdi Ticaret Odası çıkmış yerli otomobil Torbalı’da üretilsin diyerek seçim öncesi popülizm yapıyor” dedi.

TORBALI, TEŞVİK BÖLGESİNE ALINMALI

Torbalı’nın bir an önce yeniden yatırım teşvik bölgesi ilan edilmesi gerektiğini ifade eden Torbalı Ticaret Odası Başkan Adayı Ahmet Dalgıç, “Torbalı’da büyük ve orta ölçekli yaklaşık 700 sanayi kuruluşu var. Ancak son 10 yıla baktığımız zaman neredeyse hiç yeni fabrika ilçemize gelmedi. Yenileri gelmediği gibi eskiler de birer birer başka bölgelere kaçıyor. Bu kaçışın önüne geçmek ve ilçemize yeni sanayi kuruluşları kazandırmak için Torbalı’yı acilen yatırım teşvik bölgesi ilan etmek gerekiyor. Mevcut yönetimin bu konuda hiçbir çabası maalesef yok. Hamasi nutuklarla kısa vadede günü kurtarmanın peşine düşmüşler” şeklinde konuştu.