28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Şubat 2017, Pazartesi 10:32

TTO AKREDİTASYON BELGESİNDE ÜST SINIFA GEÇTİ

ODA ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirildi. Oda ve Borsanın daha akredite olduğu 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreninde 54 oda da belgelerini yeniledi.

ODA ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Akreditasyon Sistemi"ne yönelik sertifika töreni, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) gerçekleştirildi. Oda ve Borsanın daha akredite olduğu 12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreninde 54 oda da belgelerini yeniledi. Belgesini yenileyen odalar arasında yer alan Torbalı Ticaret Odası, (TTO) C derecesinden B’ye yükseldi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenine sertifikayı almak için TTO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Söyler ve Akreditasyon Sorumlusu Sultan Mert katıldı. TTO yöneticileri belgesini AK Parti İzmir milletvekili Necip Kalkan ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete’nin elinden aldı.

5 YILDIZLI ODA

12. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni’nde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin girişimci tüccar ve sanayiciler olduğunun altını çizerken, yapılan törenle birlikte 26 Oda ve Borsa’nın daha, 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi. Ayrıca 54 Oda ve Borsanın akreditasyonunu yenilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Esasında onlar, kendilerini dönüştürdüler ve geliştirdiler. Reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalar da, minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. Yani dünya standartlarında çalıştıklarını belgelemiş oluyorlar” dedi.

OLGUN: GURUR GÜNÜMÜZ

TTO’nun 5 yıldızlı oda unvanını 5 yıl önce aldığını ve kalitesini tescilleyerek sınıf atladığını ifade eden TTO Başkanı Olgun, “Bizim için bugün ayrı bir gurur. Hizmet kalitemiz ve faaliyetlerimiz ile çıtayı her geçen gün biraz daha yukarı taşıyoruz. Hedeflerimiz yüksek. Yakın gelecekte üyelerimiz odaya gelmeden tüm işlemlerini internet üzerinden yapabilecek.” dedi. TTO Meclis Başkanı Erkan Aksoy ise, “Sadece Torbalı’da değil bölgede etkili bir oda haline geldik. Yönetimimiz başta olmak üzere personelimiz, meclis ve komitelerimiz oldukça faal çalışıyor. Yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Her güne yeniden çalışmanın şevki ile uyanıyoruz. Sertifikayı almamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.