29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

30 Haziran 2017, Cuma 11:45

TRİLYONLUK ALT GEÇİTTE ASANSÖR FİYASKOSU

İZBAN raylarının ikiye böldüğü ilçemizi birleştirmek için yapılan Şehit Er Ali Çelik alt geçidi de sorun ve mağduriyetler bakımından üstgeçitleri aratmadı. Araçları her dakika kaza riski ile karşı karşıya getiren altgeçidin yaya asansörü de tamamen kullanılamaz hale geldi.

İZBAN raylarının ikiye böldüğü ilçemizi birleştirmek için yapılan Şehit Er Ali Çelik alt geçidi de sorun ve mağduriyetler bakımından üstgeçitleri aratmadı. Araçları her dakika kaza riski ile karşı karşıya getiren altgeçidin yaya asansörü de tamamen kullanılamaz hale geldi. Üst geçitlerin asansörleri arızalanırken, altgeçit asansörlerinin tamamen kullanılamaz hale gelmesi şaşkınlık yarattı. Kapıları kırılan ve kabinleri tahrip olan asansörlerin nasıl bu hale geldiği bilinmezken, gece altgeçitte kalan madde bağımlıları tarafından yapıldığı iddia edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise henüz asansörleri tamir ettirmek için bir çalışma başlamadı.

ENGELLİLER KARŞI TARAFA GEÇEMİYOR

Madde bağımlıları tarafından yapıldığı iddia edilen tahribat, altgeçidin her iki asansörünü birden tamamen kullanılamaz hale getirdi. Kapıları kırılan ve kabinleri tahrip olan asansörleri gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Asansörlerin çalışmaması vatandaşları mağdur etti. Engelli vatandaşlar karşı tarafa geçemezken, Pazar çantasıyla da karşı tarafa geçmek imkansız hale geldi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, asansörlerin bir an önce yaptırılması ve tekrar aynı durumun yaşanmaması için önlem alınmasını istiyor. HASAN DEMİR