29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

16 Mayıs 2017, Salı 14:44

TRABZON'DAKİ ÇATIŞMADAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

Bugün sabah meydana gelen olayda, Trabzon Maçka’da devriye görevi yapmakta olan jandarma ekipleri ile bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma sonucunda Jandarma Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit oldu.

Acılı haberin bugünkü adresi Trabzon Maçka oldu. Maçka’da devriye görevi yaptıkları esnada bölücü terör örgütü PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Osmangazi Çetingöz’ün Kocaeli’nin Körfez İlçesi Sipahiler Köyü’nde yaşayan ailesine acı haber verildi.

ACILI AİLE PERİŞAN OLDU

Bugün sabah meydana gelen olayda, Trabzon Maçka’da devriye görevi yapmakta olan jandarma ekipleri ile bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma sonucunda Jandarma Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit oldu. Şehit Uzman Çavuş Osmangaz Çetingöz’ün Kocaeli’nin Körfez İlçesi Sipahiler Köyü’nde cami imamı olan babası Kerim Çetingöz ile annesi Huriye Çetingöz’e acı haberi Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cem Erduvan ve askeri yetkililer verdi. Fenalık geçiren 3 çocuk annesi Huriye Çetingöz’e 112 Acil ekipleri ilk müdahalede bulunurken, komşuları şehit annesini teskin etmeye çalıştı. Şehit Osmangazi Çetingöz’ün ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenilirken, şehit ailesinin yaşadığı ev köy sakinlerinin akınına uğradı. Şehidin baba ocağına Türk Bayrağı asıldı. Mart ayında ilk görev yeri olan Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda göreve başlayan Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz’ün 19 Nisan’da sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında şehit cenazelerinin fotoğrafını paylaşarak, “Bazen konuşamazsın kelimeler düğümlenir boğazında. Eğer tabutların içinde olan silah arkadaşınsa o an sadece susarsın saygı durursun. Kahramanlara ruhları şad olsun” yazdığı görüldü.

BABASINI 2 GÜN ÖNCE ARADI

Şehidin babası Kerim Çetingöz, “Oğlum iki gün önce beni aradı. ‘Baba dağa gidiyoruz, arama tarama yapılacak. Telefonlar kapalı olacak, bana ulaşamazsınız. Ben döndükten sonra çağrı atarım görüşürüz” dedi. Telefonda durumunun iyi olduğunu söyledi. İzmir Foça eğitim gördü, sonra 15 gün izin kullandı. daha sonra da tayininin çıktığı Trabzon’a gitti” dedi.