29 Mart 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

25 Şubat 2021, Perşembe 08:38

TOSUN : TORBALI EĞİTİMDE İDDİALI

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN; İlçemizde  halkımızın okul öncesi eğitime  önem vermeleri bizleri  çok memnun ediyor. Bizler de gerek fiziki gerekse materyal ve ders kaynağı bakımından okul öncesi kurumlarımızı geliştiriyoruz. Anasınıfı imkanı olmayan köylerimize mobil anaokulu projemizle okul öncesi eğitimi götürüyoruz. Okul müdürlüklerimiz okul öncesi eğitim konusunda çok titiz çalışıyorlar. Öğretmen kalitemiz de çok ileri seviyelere ulaştı. Okul öncesinde eğitim kalitemizin yükselmesi Torbalı halkının eğitimdeki iddiasını da gösteriyor" dedi.

EN ÖNEMLİ EĞİTİM BASAMAĞI

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü TOSUN eğitimde en önemli basamağın okul öncesi dönem olduğunu ifade etti. Hayata yeni başlayan miniklerin her şeyi çok dikkatli bir şekilde gözlemlediklerini; okul, öğretmen ve arkadaşlık gibi kavramlarla ilk kez karşılaştıklarını belirten TOSUN, "oral dönemden anal döneme geçerek sosyal bir birey olma serüvenine başlayan çocukların anaokulu, kreş, anasınıfı gibi eğitim alanlarına dahil olma süreçleri çok önemlidir. Sosyalleşme ve toplumda bir birey olma yolunda önemli adımlar atan çocuklarımızın bu süreci çok sağlıklı bir şekilde geçirmeleri gerekiyor.

Okul öncesi eğitimin çocukların dil, psikomotor, özbakım, sosyal-duygusal ve bilişsel becerilerinde büyük gelişimler kaydedilir. Bu gelişim onların tüm eğitim ve öğretim hayatlarına etki eder. Torbalı ilçesinde halkımızın okul öncesi eğitime bu denli önem vermeleri beni çok memnun ediyor. Bizler de gerek fiziki gerekse materyal ve ders kaynağı bakımından okul öncesi kurumlarımızı geliştiriyoruz. Anasınıfı imkanı olmayan köylerimize mobil anaokulu projemizle okul öncesi eğitimi götürüyoruz. Okul müdürlüklerimiz okul öncesi eğitim konusunda çok titiz çalışıyorlar. Öğretmen kalitemiz de çok ileri seviyelere ulaştı. Okul öncesinde eğitim kalitemizin yükselmesi Torbalı halkının eğitimdeki iddiasını da gösteriyor" şeklinde konuştu.