25 Nisan 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Spor

28 Mart 2017, Salı 10:08

TORKOS 3 PUANI KAPTI

İlk play-off maçında Bornova Belediyespor’u 2 – 0 yenen Torbalıspor sahadan 3 puanla ayrıldı.

Torbalıspor ilk play-off karşılaşmasından 3 puanla ayrıldı. Diğer gurubu şampiyon tamamlayan Bornova Belediyespor ile karşılaşan Torbalıspor, rakibini 2 – 0 yenmeyi başardı. En zorlu rakibini kolayca aşan Torbalıspor, aldığı galibiyet ile play-off mücadelelerine güzel bir başlangıç yapmış oldu. Zorlu mücadele dün saat 17.00’de başladı. Atatürk Stadı 1 No’lu yan sahada oynanan maçı Ersan Şen, yönetirken, yardımcı hakemlikleri ise Gökhan Arık ve Barış Sun üstlendi.

SERKAN 7. DAKİKA DA GOLÜ BULDU

Maça hızlı başlayan temsilcimiz, ilk golü 7. dakika da buldu. Korner kullanan Serkan Akın’ın pasını alan Emre Dinar’lı, topu ağlarla buluşturdu. . Bu dakikadan sonra gol için yüklenen Torbalıspor, 21. dakikada Doğan Şahin'in attığı golü mücadelenin hakemi Ersan Şen ofasyt gereçkesi ile geçerli saymadı. Bu dakikaya kadar Bornova Belediyespor'lu oyuncuların sahada heyecanı oyuna yansırken, Torbalıspor ataklarını da yoğunlaştırdı. 35. dakikada Melih Ersoyın sağ kanattan açtığı ortayı Doğan Şahin kontrol etti. Doğan'ın şutu günün yıldızı olan Bornova Belediyespor kalecisi Tayfun Yılmaz, güzel bir kurtarışla gole engel oldu. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Serkan Öz, Bornova Belediyespor'lu Cemre'ye müdahalesini hakem faul olarak değerlendirdi. Faul atışını Alihan Öztürk kullandı ve değerlendiremedi. İlk yarının son dakikasında Torbalıspor'lu oyuncu Serkan Akın, yakaladığı net gol fırsatını kaleci Tayfun Yavuz engelledi ve devre Torbalıspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

TEMPO HİÇ DÜŞMEDİ

Bornova Belediyespor, ikinci yarıda oyuna etkili başladı. 56. dakikada Eren Onuk'la net gol fırsatından yararlanamadı. Güçlü rakibi karşısında rakibine direnen Bornova Belediyespor, gol aramaya ve beraberlik golünü bulmak için ileri uc oyuncuları Torbalı kalesine yüklendi. Oyunu kontrol ltında tutan Torbalıspor, oyuncu değişikliğine gitti. İbrahim Kuşcan'ı oyundan alan kenar yönetim, yerine Adem Şahin'in oyuna dahil etti.70. Dakikada Melih'in ortasını Doğan değerlendiremedi. 71. dakikada Emre Dinarlı, ceza sahası içerisinden çekti şutu, kaleci Tayfun Yılmaz engelledi. Bu pozisyondan sonra Emre Dinarlı'nın 30 metre uzaktan çektiği şut, filelerle buluştu ve skor Torbalıspor lehine 2-0 oldu. Mücadelenin 74. dakikasında Torbalıspor'da Serkan Akın'ın yerine genç oyuncu Haktan Orak, Bornova Belediyespor'da ise Hakan Arslan'ın yerine Uğur Kurar dahil oldu. Mücadelenin 77. dakikasında Abdullahhan Türk'ün ortasına Uğur Kurar, sert şutu az farkla auta gitti. Karşılaşmanın 87. dakikasında Torbalıspor'da Emre Dinarlı, yerini Yunus Elpeze'ye bırakırken, Bornova Belediyespor'da ise Burak Kantar'ın yerine Oğulcan Arslan oyuna dahil oldu. Bu dakikadan sonra maçta başka gol olmayınca zorlu geçen maçı Torbalıspor 2-0 kazandı. HASAN DEMİR