28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

6 Eylül 2017, Çarşamba 09:45

TORBALI'YI GENÇLER Mİ YAŞLILAR MI YÖNETECEK?

Torbalı’nın nüfusu hızla artıyor. Ve her geçen gün daha genç dinamik bir nüfusa kavuşuyor bu ilçe. Peki bu ilçenin başta siyaset kurumu olmak üzere bir çok kurumu bu gençleşmeye ne kadar ayak uyduruyor? Gençleşen ilçenin üst kurumları ne kadar genç?

Torbalı siyasetine bir bakın.

Neredeyse 30 yılı aşkındır aynı isimler siyaset vitrininde arz-ı endam ediyorlar. Kimsenin arkadan gelenlere yol açmak gibi bir derdi yok.

Torbalı’nın siyasi parti koridorlarına bir bakın. Ya da şöyle aklınızın bir köşesine Torbalı’nın parti örgütlerinden bir manzarayı getirin.

Örgütleri emekli istilası altında olan, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit döneminin anılarını anlatan kıraathane yerine hadi gidelim partide çay içelim muhabbet edelim, evde fazla durunca hanım bizi kovar nasıl olsa, hanımdan fırça yemeyelim diyen bir kuşak parti koridorlarını dolduruyor. Sol kesimde ise biz Çayanla, Gezmişle dağa çıkmıştık diyen naftalinli anılarını anlatan bir kuşak da cabası hani. Diyeceksiniz ki bana tecrübeye karşı çok insafsız değerlendirmede bulunuyorsun.. Vallahi bu kuşağın gençlere karşı gösterdiği insafsızlığın yanında benim yazdıklarım methiye yerine bile geçer..

Bu ilçenin gençleri nerede peki?

Neden gençler bu ilçenin parti örgütlerinde adet yerini bulsun diye gençlik kollarında sadece varlıklarını sürdürüyor?

Şu manzaraya bakın. Rahmetli Ertan Ünver döneminde ve daha öncesinde siyaset yapanlar hala bir yerlere çıkalım aman varlıklarımız devam etsin diye çırpınıp duruyorlar Torbalı siyasetinde.. Hala Ertan Baba’nın gazetesini nasıl alır evine bırakırdık, arabasının altına eğilip bomba var mı diye nasıl bakardık diye anılarını anlatan bir kuşak Torbalı siyasetinin gelecek yıllarına da aday olma hevesinde..

Bunların büyük kısmı Haluk Alpsu’yu da gördü. Hemen hemen hepsi Hasan Karatoklu ile yan yana siyaset yaptı.. Sayın Atilla Kaya bile kaç dönem belediye başkanlığı için aday oldu, olmadı vekil oldu. O da eskidi yani. Yurdadoğ Mutlu MHP’ye sıçrama yaptırdı. Yıllar sonra meclise soktu. Ne oldu? Tavırlı ve dik duruşuna koltuğunu feda etti. Mesela ; CHP ilçe Başkanı Uygur 1980’lerin ortasından bu yana Torbalı siyasetinde hala.. Torbalı 15 bin nüfuslu ilçeyken siyaset yapıyordu Torbalı 200 bin oldu hala yapıyor.

Her zaman bu siyasetçiler koltuğu ne kadar çok seviyor diye düşünmüşümdür..Birisinin elini tutayım bayrağı bu devralsın diyen çok az çıkıyor siyasetçiler içinden her ne hikmetse.. Sorsanız herkes dava siyaseti yapıyor. Bu mudur dava siyaseti? Bu mudur örgütçülük?

Bakın son dönem Torbalı siyasetine genç, dinamik, vizyon sahibi bir isim olarak CHP kanadından Övünç Demir damga vurdu. Bu gerçeği görmemek için kör olmak lazım.

Adalet yürüyüşü oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ile en uzun süre yürüyen isimlerden oldu. Yurt Gazetesinin yürüyüşün en devamlı yürüyen isimleri sıralamasına bile girdi. Geçenlerde Adalet kurultayı oldu. Başından sonuna kadar kurultayda en aktif çalışan isim oldu.

Şunun da altını çizelim. Övünç Demir Torbalı’da ilçe başkanı değil. Yönetimde görevi yok. CHP’nin partili bir neferi ve üyesi olarak koşturup yapıyor bunları.

Peki ; CHP Torbalı ilçe örgütünü yönetenler adalet yürüyüşüne ne kadar katıldı? Bir otobüse doluşup akşam meydanda selfie çektirip sabah Torbalı’ya dönmediler mi? Peki adalet kurultayında neredeydi CHP Torbalı ilçe yönetimi? Gidecekler diye boy boy haberleri yapıldı ama mesela sayın ilçe başkanının adalet kurultayında çekilmiş tek kare resmini görmedik.

Şimdi soruyorum..

İlçe yönetiminde hiçbir görevi olmadığı halde hem adalet yürüyüşünde hem de kurultayda koşturmak, mücadele etmek midir örgütçülük yoksa gidip iki selfie çektirip paylaşmak ve sabahına geri dönmek midir?

Bunun yorumunu okuyucularıma bırakıyorum.

Yukarıda verdiğim örnek bile Torbalı siyasetinin artık gençleşmesi ve dinamik isimlerin önünün açılması açısından güzel bir kıyaslama sağlar diye düşünüyorum. Bu ilçenin siyaseti 2019 yılına doğru gençleşmeye mecbur.. Bu mecburiyeti Torbalı’nın gerçekleri dayatıyor bizlere.

Ve sonuç olarak ; siyasetin sadece ölünce bırakılan bir meslek olmadığını, emekliliğinin de olduğunu Torbalı siyaseti yakın zamanda öğrenecektir diye düşünüyorum.

Güya artık bu ilçenin anılarla harcayacak zamanı kalmadı.