26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

18 Ağustos 2017, Cuma 10:06

TORBALI’YA ULAŞIMLARI YOK AMA KONAKLARI VAR

Torbalı’nın unutulan köylerinden biri olan Yoğurtçular, neredeyse hiç hizmet almıyor. Torbalı Belediyesi tarafından yapılan ama bir türlü açılmayan Köy Konağı ise meydanda öylece duruyor.

Torbalı’nın unutulan köylerinden biri olan Yoğurtçular, neredeyse hiç hizmet almıyor. Torbalı Belediyesi tarafından yapılan ama bir türlü açılmayan Köy Konağı ise meydanda öylece duruyor. Bu konak ise yalnızca kahvehane ve düğün salonu olarak vatandaşlara hizmet verecek. Köy konağından çok daha önemli ihtiyaçları olan Yoğurtçular’da, ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapılmış bir hizmeti var ne de konak dışında Torbalı Belediyesi’nin bir hizmeti var.

TORBALI’YA GELME İMKANI GÜNDE BİR KEZ ÜÇ YOL ÜCRETİ KARŞILIĞI

Ayrancılar’ın 5 kilometre uzağında olan Yoğurtçular’ın Torbalı ile ulaşımı yok. Torbalı’ya hiçbir otobüs yada dolmuşun hizmet vermediği Yoğurtçular’a günde yalnızca 2 kez Pancar otobüsü geliyor. Yıllarca verilen onlarda dilekçeden sonra sağlanan bu iki otobüs ise Yoğurtçular halkının hiçbir işine yaramıyor. Doğrudan Torbalı ile ulaşım sağlayamayan vatandaşlar ancak Pancar’a gidip oradan İZBAN’a binip sonra da şehir içi dolmuşuna binmek durumunda kalan vatandaşların gidiş dönüş 6 kez ücret ödemeleri gerekiyor. Oda yalnızca günde iki kez.

HİZMET BEKLİYORLAR

Otobüsün gelmediği Yoğurtçular’da yollar mayın tarlası gibi. Hiçbir sosyal aktivite alanı olmayan Yoğurtçular’da halkın sosyal yaşamı yok. Unutulmuş bir dağ mezrası görünümünde olan Yoğurtçular artık hizmet almak istiyor. HASAN DEMİR