27 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

3 Haziran 2017, Cumartesi 12:03

TORBALI’YA EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPTILAR

Kurşun fabrikasının Torbalı’ya zarar verdiğini ifade eden Başkan Görmez, bu fabrikaya ruhsat veren kendisinden önceki belediye yönetimin Torbalı'ya kötülük yaptığını söyledi.

Dün akşam gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Başkan Görmez, gazetecilerin soruları üzerine Fetrek projesini ve bölgedeki sanayileşmeyi değerlendirdi. Torbalı’nın geleceğini ve Torbalı halkının sağlığını her şeyden üstün tutuğunu ifade eden Başkan Görmez çevre kirliliğine yol açan geri dönüşüm tesislerinin Torbalı’ya kurulmasına izin vermediğini söyledi. Söz konusu kurşun fabrikasından açıldığında ise Başkan Görmez, bu fabrikanın Torbalı’da faaliyet göstermesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Söz konusu fabrikanın Torbalı’ya zarar verdiğini ifade etti.

TORBALI’NIN KALBİNE HANÇER SAPLANMIŞ

 Gazetecilerin soruları üzerine şu ifadeleri kullanan Başkan Görmez, “Sultanlar Vadisi Projesi’ni adım adım gerçekleştiriyoruz fakat bu proje benim için buruk bir sevinçtir. Çünkü o bölgede Torbalı’ya zarar veren bir kurşun fabrikası var. Bu kurşun tesisleri Gaziemir’de tam bir çevre felaketine neden olmuştu. Radyasyonlu atıkların fabrika arazisine gömülü bulunmasıyla başlayan Türkiye Çernobili tartışmaları, kamuoyu baskısı, açılan davalar sonucu söz konusu fabrika apar-topar ’ya taşınmıştı. Burada ise dönemin belediye yönetimi ruhsat vermiş. Fabrikada çalışırken zehirlenen, sakat kalan işçilerle konuştum. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Buna ruhsat verenler Torbalı’nın bağrına hançer saplamışlar. Konuyu inceledik, o fabrikaya nasıl ruhsat verebildiklerini anlamak mümkün değil. O ruhsata imza atanlar Torbalı’ya en büyük kötülüğü yapmışlar” dedi.

HASTANE UMUT OLDU

Türkiye’de hastane yakınına yapılan bazı sanayi kuruluşlarının kapatılmasıyla ilgili örnekler olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Görmez, yeni yapılan hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte söz konusu fabrikanın taşınmasıyla ilgili hukuki bir süreç başlatılabileceğini söyledi. Torbalı’nın geleceğini her şeyden üstün tuttuğunu ifade eden Başkan Görmez, çevre kirliliği yaratacak yeni sanayi yatırımlarının tümünü geri çevirerek ruhsat vermediğinin altını çizdi. HASAN DEMİR