20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

4 Ekim 2017, Çarşamba 13:59

TORBALI'YA BELEDİYENİN BÜYÜK MASRAFLA DİKTİĞİ PALMİYE AĞAÇLARI KURUYOR

Torbalı Belediyesi tarafından Torbalı’nın en geniş caddesi olarak düzenlenen Muratbey mahallesindeki palmiye ağaçları kurumaya başladı.

Torbalı Belediyesi tarafından Torbalı’nın en geniş caddesi olarak düzenlenen Muratbey mahallesindeki palmiye ağaçları kurumaya başladı. Belediye tarafından büyük masraflarla dikilen palmiye ağaçları kısa sürede sarı renge büründü.. Gerek yeni dikilen palmiye ağaçlarında gerekse yetişkin olarak dikilen palmiye ağaçlarında hasar meydana geldiği görüldü. Bir çok ağacın dallarında kırılma meydana geldi. Bir çok palmiye ağacı da sarı renge büründü.

BÖCEK Mİ ? BAKIMSIZLIK MI?

Torbalı Belediyesi tarafından büyük masraflarla dikilen palmiye ağaçlarının neden kuruduğu kafalarda soru işareti oluşturdu. Akıllara geçen yıl yine zarar veren kırmızı palmiye böcekleri ihtimal olarak geldi. Ağaçlara belediye tarafından neden tedbir amaçlı ilaçlama yapılmadığı ise kafalarda soru işareti oluşturdu..Palmiye ağaçlarını yok eden kırmızı palmiye böceğine zamanında müdahale edilmezse böcekler yakın çevredeki diğer palmiye ağaçlarına da sıçrayabilir. Ve bu yolla ilçedeki tüm ağaçları yok edebilir. Bu durumda büyük paralar harcanan palmiye ağaçları sökülüp büyük zarar oluşabilir. Diğer bir ihtimal ise ; palmiye ağaçlarına düzenli bakımların yapılmadığı konusu.. Her iki durumda da palmiye ağaçlarının heba olması durumunda büyük zarar oluşacak.