20 Nisan 2024, Cumartesi

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

13 Kasım 2017, Pazartesi 09:29

TORBALI'NIN ULAŞIM ZULMÜ NE ZAMAN BİTECEK?

Torbalı büyüyor ama gelişmiyor. Bu ne demek ? Nüfusla, konut artışıyla, inşaatla sürekli büyüyen bir ilçeyiz. Ama gelişme büyüme ile at başı gitmiyor. Geçen hafta nitelikli okul sorununu yazdık. Torbalı nüfusu 200 bin eşiğine dayandı ama okulları 20 yıl önceki Torbalı’nın 80-90 bin nüfuslu durumunda kaldı.

Ulaşım bu ilçenin her zaman kanayan bir yarası. İZBAN’ın olmadığı yıllarda tepiş tepiş minibüslerde İzmir’e taşındı durdu ahali. Öyle ki ; gece saat 21’den sonra otogara gelseniz Torbalı’ya araba bulamazdınız. Sanki ilçe değil de kuş uçmaz kervan geçmez mezra gibiydi adeta..

Ulaşımda İZBAN’ın gelmesi bir nebze rahatlık sağladı. Ama peşinden İzmir Büyükşehir belediyesinin  ulaşımda 90 dakika uygulamasında Torbalı’yı dışarıda tutması Torbalı ahalisi için büyük hak kaybına yol açtı..Öyle ya lafa geldi mi metropol ilçe, ama icraata geldi mi sanki ücra bir köye lütfen lütfen otobüsler sefere konulmuş gibi muamele yaptılar Torbalı’ya..

Bu konu artık halkta patlama noktasına gelmiş durumda. Birçok okuyucumuz hem telefondan, hem bizi sokakta nerede görürse durdurup, 90 dakika ile ilgili derdini anlatıyor. Bu konuda imza kampanyaları yapıldı ama Büyükşehir adeta kapı duvar olmuş durumda bu sorunda .  Öyle ki ; geçmiş yıllarda İzmir’in başka bir bölgesinden bir vatandaş neden bize 90 dakika yok diye dava açtı. Peki ne oldu? Büyükşehir o bölgeye giden otobüsü komple kaldırdı.

Bu konuda Torbalı belediyesi hem ulaştırma bakanlığı nezdinde, hem İzmir büyükşehir nezdinde bastırmalı. Torbalı halkının hakkı olan 90 dakika uygulaması bir an önce Torbalı’ya kazandırılmalı. Bu sorun 2019 yerel seçimlerinde, hem Büyükşehir adaylarının, hem de Torbalı belediye başkan adaylarının önüne gelecek herkesin haberi olsun.

Sağlık istasyonundan İZBAN’a çift kat ücret ödeyerek binildiğini ve büyük haksızlık olduğunu gazetemiz haber yaptı, ben de köşemde yazdım biliyorsunuz.  Ama hiçbir gelişme olmadı sorunun giderilmesi için. Bu haksızlık adaletsizlik bir an önce giderilmeli. Torbalı basınında bu sorunu gazetemiz Bizim Torbalı dışında yüksek sesle manşet yapan dile getiren de yok. Gazetecilik sadece asayiş, kaza, cinayet haberi yapalım salla gitsin değildir. Halkın ana sorunlarını sıkıntılarını yazmak sorumlu gazeteciliğin ana görevidir. Torbalı basınını Sağlık köyüne yapılan  bu çift kat ücret adaletsizliğine karşı  duyarlı olmaya davet ediyorum. Sağlık halkına yapılan İZBAN zulmünün Hanife haberi kadar değeri yok mu yani? Torbalı’da gazetecilik ölecekse işte bu janjanlı kafalar yüzünden ölecek. Halktan kopuk gazetecilik olmaz.

Aynı sorun TOKİ konutlarında var. Adeta Torbalı’nın unutulmuş ve kaderine terk edilmiş bir bölgesi burası. Torbalı’ya direkt ulaşımları yok. Büyük çile ve ızdırap çekiyorlar. Bu bölgeye Torbalı belediyesi belli saat aralıklarında çalışan günde en azından 4- 5 ring seferi yapan otobüs koyabilir. Torbalı belediyesinin bu tip imkanları var. Neticede en çok vergi veren ilçenin vatandaşı mağdur olmamalı değil mi? TOKİ halkı ulaşıma çözüm bekliyor. Torbalı’yı uçurduk diyenlere, hoplattık diyenlere, mucize yaptık diyenlere duyurulur. Siz uçun tamam da, TOKİ’ye de bir otobüs koyuverin gari !!