24 Nisan 2024, Çarşamba

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

21 Temmuz 2018, Cumartesi 09:06

TORBALI'NIN ULAŞAMAMA SORUNU

Ülkemizde en fazla konut yapımı ve satışı olan ilçemiz haliyle şehir içi ulaşım gereksinimleri gittikçe artarken, şehir içi ulaşımda yeni hatlar ve var olan hatlarda yapılan değişiklikler olumlu veya olumsuz sonuçlar doğurmakta. Olumlu değişikliklere teşekkür ederken vatandaş olarak olumsuz olanları da dile getirmek gerekir diyeceğim köşe yazarı refleksiyle. Umarım dikkate alanlar olur.

Güzergahı yürüyüş yolu olan Barış ve Halk yapıdan geçen minibüslerin Cumhuriyet ilköğretim sokağından geçmesi, içeride oturan vatandaşlarımız için olumlu gelişme.Gerçekleştirenlere teşekkür ederim. Eksiği yürüyüş yolundan tekrar minibüs geçmeyecek olması, önerim yasal engel yoksa eğer bir minibüsün eski yolundan, bir dolmuşta yeni yoldan geçebilirdi. Bildiğim kadarıyla Atatürk mahallesinde oturan vatandaşlarımız için minibüs hattının olmadığı. Muratbey mahallesine yeni minübüs hattı oluşturulmaya çalışılıyormuş olumlu gelişme.

Gelelim işin aslına.

Özel aracın yoksa şehrin en garip yerine yapılan devlet hastanesine ulaşım sorununa. Adı üzerinde hasta yani rahatsız olan kimse. Hane yapı demek olduğuna göre yapının acil servisine özel aracın yoksa ulaş bakalım. Aydın yolundan geçen minibüslere ulaşmak için şehir içi minibüse bin ana yoldan geçen minibüse ulaş ondan sonra varırsın acil servise. Kolay gelsin.

Hastane polikliniklerine gidecek yolcuların sanayi içinde ne işi var diyecektim demesine de, gel gör ki şimdi minibüs hastane kapısına varmadan, Bayındır kavşağından geriye dönüp sanayi içerisine girip çıkıyor. HASTA diyorum HASTA yani rahatsız.

Çözüm neymiş, köy ve İzmir minibüsleri hastane önünden geçecekmiş. Hadi hayırlısı demek içimden gelmiyor, şehrin içinde oturan hasta sonuçta iki minibüs kullanacak. Ne var canım, Bayındır kavşağından yürüyüver değil mi? Okurlarım adına minibüsçüye sordum kim yaptı bunu böyle diye, Torbalı belediyesi cevabı geldi. Üşenmedim gittim belediyeye sordum. Orası Büyükşehir Belediyesi'nin konusu dedi. Büyükşehir'e gidip soramadım.

Bildiğim şu ki büyükşehir belediye yapılanmasında UKOME adında bir birim var. (ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ) Bu birimin içinde, büyük ve küçük şehir belediyelerinin yanı sıra ulaşımla ilgili devletin diğer kurumları da var. Bir araya gelsinler vatandaşın ulaşım sorunlarını çözsünler, hizmet etsinler ki hastaneye rahat ulaşalım diye. Büyükşehir ve Torbalı Belediyesi sanırım bir araya gelmiyorlar Ortak akılla daha iyi hizmeti nasıl sağlarız diye kafa yormuyorlar gibi. Büyükşehir'e gitseydim eminim onlarda Torbalı belediyesini suçlayacaklardı. Arada olan biz gariban vatandaşa oluyor. 

Çözüm çok basit aslında. Amaç bağcıyı dövmek değilde üzüm yemekse taraflar hep bir araya gelip çözüm oluşturabilirler. Kayıtlı bütün minibüslerin (Şehir içi,köy ve İzmir) dönüşümlü olarak bütün hatlarda hepsinin çalışması sorunu çözer gibi geliyor bana.