28 Mart 2024, Perşembe

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

5 Ağustos 2017, Cumartesi 08:39

TORBALI’NIN UCUZ ULAŞIM ARACI ARTIK LÜKS OLUYOR

Torbalı’da en çok tercih edilen ulaşım araçlarının başında motosiklet geliyor. Hem ekonomik yakıt masrafı hem de ucuz olması Torbalılı tüketiciyi motosiklete son yıllarda daha da fazla yöneltti.

Torbalı’da en çok tercih edilen ulaşım araçlarının başında motosiklet geliyor. Hem ekonomik yakıt masrafı hem de ucuz olması Torbalılı tüketiciyi motosiklete son yıllarda daha da fazla yöneltti. Ama bundan sonra motosiklet eskisi kadar ucuz bir ulaşım aracı olmayacak. Bakanlar kurulu yurt dışından ithal edilecek motosikletlere yüzde 20 ek gümrük vergisi koyma kararı aldı. 

ARTIK ESKİSİ KADAR UCUZ OLMAYACAK

Resmi gazete de yayınlanan ithalat rejimi kararına ek Bakanlar Kurulu kararına göre, sayılan ülkeler menşeli ve 800 cm3 ile 50 cm3 arasında değişen silindir hacmine sahip motosiklet ve moped ithalatına yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulanacak.Kararla bu araçların iç lastik, rulman, jant, aksam ve parçalarının ithalatına da yüzde 10 ile 20 arasında değişen oranlarda ek gümrük vergisi uygulanması hüküm altına alındı.Bu oranlar motisiklet fiyatlarına yüzde 20- 40 aralığında zam olarak yansıması bekleniyor.