26 Nisan 2024, Cuma

Son Güncelleme: Bugün

Gündem

27 Ocak 2017, Cuma 16:12

TORBALI’NIN SAATÇİ ABLASI

İlçemizde 12 yıldır saat satıcılığı yapan Gülsüm Ayhan, ‘saatçi abla’ olarak tanınıyor. Binlerce Torbalılının en az bir kez saat aldığı Gülsüm Ayhan, ilçemizin en sevilen esnaflarından biri.

Zamanı doğru kullanabilmek, yoğun çalışan insanlar için çok önemlidir. Zamanı hangi diliminde olduğumuzu bilmeye ve zamanı ölçebilmeye yarayan tek araç ise saattir. Aynı zamanda tamamlayıcı bir aksesuar olarak ta kullanılan kol saatlerinin, toplumumuzda büyük bir önemi bulunuyor. Torbalılı Gülsüm Ayhan ise Torbalılara saat satarak hizmet veriyor. Hemen herkesin sahip olduğu kol saatlerinin çoğu, saatini Ayhan’dan satın aldı. İlçemizde 12 yıldır saat satıcılığı yapan Gülsüm Ayhan, ‘saatçi abla’ olarak tanınıyor. Binlerce Torbalılının en az bir kez saat aldığı Gülsüm Ayhan, ilçemizin en sevilen esnaflarından biri.

SAAT TOPLUMUMUZ ÇİN ÖNEMLİ

Gülsüm Ayhan, Perşembe günleri Tepeköy Pazarı’nda Pazar günleri ise Torbalı Pazarı’nda kol saatlerini satıyor. Ayhan’ın tezgahında, her bütçeye uygun saatler bulunuyor. 15 liradan başlayan fiyatlarla alıcıya çıkan saatlerin fiyatları kalitesine göre artıyor. Saatlerini küçük karlarla sattığı için fiyatların uygun olduğunu söyleyen Gülsüm Ayhan, saatlerinin ve saat kordonlarının dayanıklı olduğunu belirtti. 12 yıldır saat sattığını söyleyen Ayhan, bu işi çok sevdiğini ve geçimini saatçilikle kazandığını söyledi. Ayhan, “Saatler toplumumuz için önemlidir. Zamanı kontrol etmenin dışında, kol saatleri kadınlar için şıklık, erkekler için beyefendilik simgesidir. Bu yüzden ki sünnet olan çocuklara ve reşit olan gençlere yeni kol saati hediye edilir. 12 yıldır saat satıyorum ve bu işi seviyorum” dedi.